Visie van een thuisfrontteam

Online toerustingsavond voor thuisfrontteams

Speciaal voor thuisfrontteams organiseren we samen met organisaties uit het MissieNederland-netwerk een toerustingsavond via Zoom op donderdag 30 juni 2022, dit keer gaat het over Visie van een thuisfrontteam.

Tijdens deze ontmoeting praten we over het belang van het hebben van een visie als thuisfrontteam. Waarom is dat nodig? Hoe kun je een visie ontwikkelen? Wat betekent het hebben van een visie in de praktijk? Deze avond is ook erg interessant voor werkers die (nog) geen thuisfrontteam hebben. 

Is een thuisfrontteam een hulpje van de zendeling?

‘Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God’ (Micha 6 vers 8)

We vinden het allemaal heel logisch dat een zendeling oftewel missionair werker wordt geroepen door God en op weg gaat om die roeping vorm te geven. Een roeping die vaak concreet gemaakt wordt in een visie en missie. Waarom ga je? ‘Hoop en leven brengen aan kinderen in nood in Rusland’ of ‘Hart voor Sierra Leone’ of ‘Door praktische ondersteuning Gods liefde delen en van betekenis zijn voor de medemens’ en ‘Vrouwen empoweren door het runnen van een crisisopvang voor gekwetste meisjes’. Allemaal hele mooie visies waarom mensen worden uitgezonden. Maar hoe zit het dan met hun thuisfrontteams? Wat is hun rol? Zijn zij een mooi netwerk voor de missionair werker en zo een hulp voor hen naar de achterban toe om deze mooie visies waar te maken? Of is er meer dan dat?

Programma

We starten om 19:30 uur en sluiten het programma af rond 22:00 uur. Tussendoor hebben we een kwartier pauze. Kijk bij 'Programma' voor meer informatie. 

Zoom

De online toerustingsavond vindt plaats via Zoom. Mocht je met meerdere thuisfrontteamleden willen deelnemen aan deze avond dan is het belangrijk dat iedereen zich apart aanmeldt. Hiermee kunnen we het aantal beschikbare plekken binnen Zoom reguleren. Mocht je met meerdere leden in dezelfde ruimte via hetzelfde scherm mee willen doen, dan is dat wel mogelijk. 

Achteraf terugkijken

We nemen de avond op dus lukt het je niet om er 30 juni bij te zijn maar zou je wel graag de opname achteraf terugkijken? Geef je dan op en ontvang uiterlijk 8 juli de link om de opname terug te kijken.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De kosten voor de toerustingsavond zijn €5,- per persoon (of aanmelding). Na aanmelding ontvang je een factuur die je via de opgegeven machtiging of zelf via iDeal of overboeking kunt betalen.