Thuisfrontteams: (Uit)gezonde ondersteuning

Online toerustingsavond voor thuisfrontteams

Programma van Online toerustingsavond voor thuisfrontteams

Op donderdag 27 oktober:
19:30 - 19:45 Welkom & Introductie
19:45 - 20:30 Presentatie: 7 tips voor een gezonde ondersteuning van werkers
20:30 - 20:45 Pauze
20:45 - 21:45 Ervaringsverhaal
  Q&A
21:45 - 22:00 Afronding & afsluiting
 1. Van 19:45 tot 20:30

  Presentatie: 7 tips voor een gezonde ondersteuning van werkers

  Hoe kan een missionair werker gezond blijven in zijn of haar uitzending? Hoe kan je als thuisfrontteam je werker daarin ondersteunen? Op deze online avond gaan we aan de hand van 7 tips in op hoe je als thuisfrontteam jouw missionair werker op een gezonde manier kan ondersteunen.

  Maar niet alleen jouw werker, ook zijn of haar partner en gezin. Als de kinderen in het gezin niet lekker in hun vel zitten heeft dat effect op de missionair werker(s) en hun uitzending. Wat kun je als thuisfrontteam betekenen voor de kinderen van een zendingsgezin, ook wel Third Culture Kids (TCKs) genoemd. Voor hen is het leven in het buitenland soms het enige wat ze kennen en is Nederland, en ook jullie als thuisfrontteam, vooral bekend van verlofperioden.

  Heel vaak denken missionair werkers dat ze het wel redden, soms werken ze 24/7 en zijn ze zich niet meer bewust van een hele ongezonde werk- en levensstijl. Als thuisfrontteam kan je hen een spiegel voor houden, maar wat zijn dan de meest belangrijke aspecten? En hoe pak je dat op een goede manier aan? 

  ---

  De presentatie wordt gedaan door Margriet Muurling van InToMission (ITM). Deze organisatie staat voor onafhankelijke crossculturele coaching en (praktische) begeleiding aan zendelingen. ITM coacht zendelingen zowel in de voorbereiding op uitzending, op het veld tot aan re-entry inclusief begeleiding van thuisfrontteams. ITM begeleidt ook debriefingstrajecten en organiseert relevante (culturele)trainingen.

 2. Van 20:45 tot 21:45

  Ervaringsverhaal

  We laten graag werknemers van een organisatie en/of leden van een thuisfrontteam aan het woord om vanuit eigen ervaring iets te delen. 

 3. Van 20:45 tot 21:45

  Q&A

  We nemen ruim de tijd om in te gaan op vragen die er zijn over een gezonde ondersteuning van werkers. Vragen kunnen tijdens de avond gesteld worden via de chat.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De kosten voor de toerustingsavond zijn €5,- per persoon (of aanmelding). Na aanmelding ontvang je een factuur die je via de opgegeven machtiging of zelf via iDeal of overboeking kunt betalen.