online missie-spreekuur op 6 mei

Missie-spreekuur voor kerken

Onze jongeren verlaten de kerk, hoe kunnen we de jeugd vasthouden? We hebben wel een zendingscommissie, maar zending leeft niet echt meer in de gemeente. Wat moeten we daarmee? We zouden de ouders in onze kerk willen ondersteunen in de opvoeding. Waar moet ik beginnen? Kennen jullie iemand die ons verder kan helpen om ons meer te focussen op de wijk? Welk goed jeugdwerkmateriaal is er? Hoe krijgen we onze gemeente meer missionair?

Het team van MissieNederland denkt graag mee over grote en kleine vragen. Dit jaar kun je elke maand online het team van MissieNederland ontmoeten en samen nadenken over wat nodig is voor jouw gemeente om in beweging te komen voor de missie van Jezus. MissieNederland weet niet alle antwoorden, maar vertegenwoordigt een groot netwerk, dus grote kans dat we iemand kennen die jou verder kan helpen.

Verder zijn we ook juist benieuwd naar welke vragen er bij jullie leven, zodat we ook ontdekken wat er speelt in de kerken van Nederland. Waar lopen jullie tegen aan als het gaat om het uitleven van die missie van Jezus in wijk en wereld? 

Elk spreekuur openen we gezamelijk. Daarna gaan we online uiteen in drie themagroepen: voor de samenleving, voor de wereldwijde missie en voor de volgende generaties. Kijk bij het programma wat er in de verschillende clusters besproken wordt. Naast deze onderwerpen ben je altijd vrij om ook je eigen vragen te delen. Na de kleine onlinegroepen komen we weer samen en sluiten we de meeting af. 

Geef je op voor het missie-spreekuur van 6 mei om 20.00 uur. Na aanmelding krijg je een e-mail met daarin een link naar de online ontmoeting. We kijken er naar uit je 6 mei online te ontmoeten!

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Tip: ben je ingelogd met het account van je organisatie, log dan eerst uit. Je kunt alleen persoonlijk aanmelden.

Deel met anderen

Bereid je voor

Voor het online missie-spreekuur van MissieNederland maken we gebruik van het programma Zoom. Dit programma kun je nu alvast downloaden. Download handleiding voor het missie-spreekuur en zorg dat je klaar zit voor een goede online ontmoeting.

Bekijk de handleiding
Zoom-MissieNederland-paginaversie.png

Verhinderd?

Kun je 6 mei niet, maar wil je wel graag deelnemen aan een online missie-spreekuur?
Meld je dan aan voor het spreekuur van 8 juni.