Netwerk Bloei

Bloei-logo.pngHoe komen de leden van een geloofsgemeenschap tot bloei? Wat is er nodig voor geestelijke volwassenheid? Hoe help je je gemeenteleden om zelf de missie van Jezus uit te leven in de wijk en in de wereld? Dat zijn vragen die centraal staan in het netwerk Bloei. Diverse deelnemers van MissieNederland komen in dit netwerk samen om de (lokale) kerk in beweging te brengen voor de persoonlijke groei van haar leden en de mensen om hen heen.

Als we nadenken over vorming of groei van mensen, dan beseffen we dat vorming juist ontstaat in interactie. Neem het onderwijs van Jezus maar als voorbeeld: aanschouwelijk, levend, relationeel onderwijs. Voor de kerk ligt daar een belangrijke uitdaging. Hoe komen de leden van een geloofsgemeenschap tot bloei? Wat is er nodig voor geestelijke volwassenheid? Hoe help je je gemeenteleden om zelf de missie van Jezus uit te leven in de wijk en in de wereld? 

Vorming door de Geest

Het sleutelbegrip voor deze groei (of bloei) is 'vorming door de Geest' - wat een relationele manier van groeien is. In relatie met God én je medemens leren we te groeien en doen we ervaring op met de kennis die we met ons hoofd hebben geleerd. Beiden zijn nodig, maar de verbinding tussen hoofd, hart en handen is noodzakelijk voor dat groeiproces. 

Diverse deelnemers van MissieNederland komen in dit netwerk samen om de (lokale) kerk in beweging te brengen voor de persoonlijke groei van haar leden en de mensen om hen heen. Want de moeilijkste vraag is: 'Hoe weet je of je groeit?' In de natuur is dat makkelijk te zien, een kind snapt dat. Maar hoe zien we groei bij onszelf en de ander? Binnen dit netwerk willen we daar handen en voeten aan geven.

Meer informatie

Wil je meer informatie of betrokken raken? Neem contact op met Roos van der Starre, stagiair netwerk Bloei bij MissieNederland.

Stuur een e-mail

Geestelijk tot bloei komen in coronatijd

Hoe komen de leden van een geloofsgemeenschap tot bloei? Hoe gebeurt dit als je elkaar niet fysiek kan ontmoeten? Als we nadenken over vorming of groei van mensen, dan beseffen we dat vorming juist ontstaat in interactie. Neem het onderwijs van Jezus maar als voorbeeld: aanschouwelijk, levend, relationeel onderwijs. Hoe help je je gemeenteleden om in deze crisis geestelijk tot bloei te komen en zelf de missie van Jezus uit te leven in de wijk en in de wereld?

Naar het overzicht
shutterstock_1688912314-coronacrisis.png