Deelnemen als gemeente

Gemeenten.svgAls het gaat om het uitleven van de missie van Jezus, heeft de lokale kerk een bijzondere plaats. Want als het gaat om de missionaire opdracht, sta je als lokale gemeente met je voeten in de modder. Groeien in het missionair kerkzijn vergt structurele aandacht en energie. Wij geloven echter dat je er niet alleen voor staat. 

Samen in beweging

Gemeenten die in beweging (willen) zijn om de missie van Jezus uit te leven in wijk en wereld, sluiten zich daarom aan bij MissieNederland. Inmiddels zijn er ruim tweehonderd gemeenten aangesloten. Zij blijven op de hoogte via onze nieuwsbrieven en ideaz 28 - Verdraag de spanninghet magazine ideaz en worden op die manier steeds geprikkeld en geïnspireerd om te groeien in het missionair kerkzijn. Via speciale trajecten kunnen deelnemende gemeenten zich verder ontwikkelen op actuele thema's. Daarbij worden zij in contact gebracht met de vele organisaties en professionals die ook bij het MissieNederland-netwerk zijn aangesloten.

Projecten

Met diverse netwerken en partners werken we aan concrete projecten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de Week van gebed voor eenheid, die we ieder jaar samen met de Raad van Kerken organiseren. En bijvoorbeeld de Michazondag, waarmee we het thema gerechtigheid voor mens en wereld onder de aandacht brengen. Het netwerk INNOV8 zet zich in voor goed christelijk jeugdwerk, onder andere met de INNOV8-podcast. Netwerk Samen Jong helpt geloofsgemeenschappen bij het kerk zijn met álle generaties. Samen met zendingsorganisaties samen vragen we via No Choice aandacht voor de minst bereikten. Een overzicht van alle projecten vind je hier

Teamfoto-MissieNederland-2022Vertegenwoordiging

De relatiemanagers van MissieNederland vertegenwoordigen het netwerk op allerlei niveaus en in gespreksgroepen. Zoals in de samenwerking met de Raad van Kerken en de Europese en Wereldwijde Evangelische Allianties. Ze organiseren ontmoeting en schuiven aan bij verschillende kerkoverstijgende dialogen.

Sluit je aan bij ons netwerk en draag bij

 • Deel je ervaringen en inspireer anderen
 • Neem deel aan toepassingstrajecten
 • Kom naar ontmoetingen 
 • Doe mee met initiatieven als Week van gebed voor eenheid, de Zondag van het Samen opvoeden en Michazondag
 • Stimuleer het netwerk met een financiële bijdrage 

Als deelnemende gemeente ontvang je...

 • Drie keer per jaar inspiratie vanuit ons praktische magazine ideaz
 • Een uitnodiging voor Beweeg de kerk-trajecten 
  (door jouw deelnemerschap kun je deelnemen aan toepassingstrajecten en ondersteun je innovatietrajecten)
 • Een profiel op de MissieNederland-website
 • Logo's, teksten en andere tools om je gemeente te betrekken
 • Nieuwsbrieven met een agenda van relevante bijeenkomsten, highlights van artikelen, en relevant nieuws uit het netwerk

Meld je nu aan