Deelnemen met je geloofsgemeenschap

Gemeenten.svgAls het gaat om het uitleven van de missie van Jezus, heeft de kerk een bijzondere plaats. Want als het gaat om de missionaire opdracht, sta je als lokale geloofsgemeenschap met je voeten in de modder. Groeien in het missionair kerkzijn vergt structurele aandacht en energie. Wij geloven echter dat je er niet alleen voor staat. Als alliantie zetten we ons samen in voor Gods missie.

Samen in beweging

Geloofsgemeenschappen die zichzelf ertoe geroepen weten om - in navolging van Jezus - leven te brengen in de wereld, sluiten zich daarom aan bij MissieNederland. Inmiddels zijn er ruim tweehonderd gemeenten aangesloten. Zij blijven op de hoogte via onze nieuwsbrieven en ideaz 31 - Moslims wereldwijd liefhebben en dienen - mock-uphet magazine ideaz en worden op die manier steeds geprikkeld en geïnspireerd om te groeien in het missionair kerk-zijn.

Projecten

Met diverse netwerken en partners werken we aan concrete projecten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de Week van gebed voor eenheid, die we ieder jaar samen met de Raad van Kerken organiseren. En bijvoorbeeld de Micha Zondag, waarmee we het thema gerechtigheid voor mens en wereld onder de aandacht brengen. Netwerk Samen Jong helpt geloofsgemeenschappen bij het kerk-zijn met álle generaties. Samen met zendingsorganisaties samen vragen we via No Choice aandacht voor de minst bereikten. Een overzicht van alle projecten vind je hier

Vertegenwoordiging

De alliantieleiders van MissieNederland vertegenwoordigen de alliantie op allerlei niveaus en in gespreksgroepen. In het publieke domein, zoals bij de overheid en in de media. Maar ook in de samenwerking met andere koepels en netwerken, zoals de Raad van Kerken en de Europese en Wereldwijde Evangelische Alliantie. Ze organiseren ontmoeting en schuiven aan bij verschillende kerkoverstijgende dialogen. 

Hoe meer geloofsgemeenschappen er bij ons zijn aangesloten, des te beter wordt onze stem gehoord. 

Sluit je aan bij onze alliantie en draag bij

  • Deel je ervaringen en inspireer anderen
  • Neem deel aan toepassingstrajecten
  • Kom naar ontmoetingen 
  • Doe mee met initiatieven als Week van gebed voor eenheid, de Zondag van het Samen opvoeden en Michazondag
  • Stimuleer de alliantie met een financiële bijdrage 

Als deelnemende gemeente ontvang je...

  • Inspiratie vanuit ons magazine ideaz
  • Een profiel op de MissieNederland-website
  • Logo's, teksten en andere tools om je gemeente te betrekken
  • Nieuwsbrieven met een agenda van relevante bijeenkomsten, highlights van artikelen, en relevant nieuws uit het netwerk

Meld je nu aan