Op God vertrouwen in de rollercoaster

Je houdt ervan of je hebt er een hekel aan: rollercoasters. De één geniet van de voorpret terwijl de maag van de ander er al bij voorbaat van omdraait. Zit je eenmaal in de achtbaan: dan gaat alles zo snel dat je hoofd niet kan bijhouden waar je lichaam naartoe slingert. Je kunt je er alleen aan overgeven. Erop vertrouwen dat je weer veilig aankomt en dat je beide benen weer op de grond kunt zetten. En bij wie het lukt: onderweg genieten van de reis.

Jan-WolsheimerAls ik een dienst mag leiden in een gemeente van de Protestantse Kerk of in een baptistengemeente, begin ik met de heilige woorden uit Psalm 124: 'Onze hulp en onze verwachting is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft'. Het is een diepe belijdenis dat God alles en allen in de hand heeft. Het is de basis voor ons vertrouwen als de wereld om ons heen aanvoelt als een rollercoaster.

Het jaar dat achter ons ligt voelde voor veel mensen ook als een rollercoaster en zo nu en dan voelt het nog steeds zo. We weten niet precies welke kant we opgaan. Wat we wel weten, is dat we het samen doen en dat Gods Geest ons wil leiden om op de juiste manier mee te bewegen. Want de roeping van de kerk om als Gods vertegenwoordigers de missie van Jezus uit te leven in wijk én wereld staat vast. Ook in deze onrustige tijd. Help jij ons mee om de kerk daarin te ondersteunen met gebed en een gift?

Ja, ik geef aan MissieNederland

Ik bouw mee in 2021

Nu geven

Zes lessen uit 2020 die de kerk helpen om in beweging te komen

In het rollercoasterjaar van 2020 was MissieNederland volledig gericht op het in beweging brengen en houden van de kerk. Hoe kun je de missie van Jezus uitleven in wijk en wereld tijdens een wereldwijde pandemie?


In ons publieksverslag delen we 6 lessen die de kerk helpen om in beweging te zijn en blijven voor de missie van Jezus.
Je ziet ze hieronder. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten of download de pdf-versie.

Zes lessen uit 2020 - Les 1 - Download de pdf van het publieksverslag om verder te vergroten of de tekst voor te kunnen lezen

Zes lessen uit 2020 - Les 2 - Download de pdf van het publieksverslag om verder te vergroten of de tekst voor te kunnen lezen

Zes lessen uit 2020 - Les 3

Zes lessen uit 2020 - Les 4

Zes lessen uit 2020 - Les 5

Zes lessen uit 2020 - Les 6

Download het publieksverslag in pdf
Of download het bestuurs-en directieverslag in pdf