Het gesprek voeren over seksisme in de kerk

Lunchgesprek: Seksisme in de kerk

Over de sprekers

  1. Eddy de Pender

    Eddy de Pender

    Eddy de Pender is samen met zijn vrouw actief als pastoraal counselor. Ze hebben veel ervaring als gebedsteam, zowel op conferenties als in privé-settings. In 2008 heeft hij samen met anderen Netwerk Vredestichters opgericht met als doel het begeleiden van kerken en christelijke organisaties in spannende situaties. Daarvoor was hij actief in diverse functies binnen zowel profit als non-profit organisaties.
  2. Jan Willem Janse

    Jan Willem Janse

    Vanuit de kern, onze verbondenheid met ‘Ik ben’, aan de slag met werkelijke verbinding.
  3. Nienke Verkerk

    Nienke Verkerk

    "Thema’s rond man/vrouw en kerk hebben mij altijd geïnteresseerd. Mijn overtuiging is ook dat we als christenen meer te vertellen hebben dan we zelf wel eens doorhebben. Christus' offer herstelt ons leven, onze band met God, ook de relaties met elkaar."
  4. Robert Plomp

    Robert Plomp

    Robert Plomp is christen, schrijft theologische boeken en blogs en spreekt over de vraag hoe we christen kunnen zijn in een postmoderne wereld. Hij woont in Den Haag, is getrouwd met Nelleke en vader van 3 kinderen. Robert is lid van een Protestantse Gemeente die bij de orthodoxe vleugel van de Protestantse Kerk in Nederland hoort. In zijn dagelijks leven werkt hij als zelfstandig ICT-professional.
  5. Sophie Bloemert

    Sophie Bloemert

    Sophie Bloemert is specialist veilige gemeente bij de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk en coördinator van het SMPR Meldpunt misbruik in de kerk. Sophie werkt al jaren als theologe; ze was gemeentepredikant en bekleedde diverse beleidsfuncties binnen de Protestantse Kerk.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelname met lunch € 12,50

Tip: ben je ingelogd met het account van je organisatie, log dan eerst uit. Je kunt alleen persoonlijk reserveren.

Wij verlangen naar een kerk waarin je wordt gezien als méér dan je sekse

Uit onderzoek van het Nederlands Dagblad (Aliene Boele, juni 2021) blijkt dat negen op de tien vrouwelijke voorgangers seksisme ervaren in hun werk. Zij voelen zich op allerlei manieren ongelijk behandeld ten opzichte van hun mannelijke collega’s. Hoe kun je binnen jouw gemeente of team het gesprek over dit onderwerp voeren op een manier die zegent en bijdraagt aan een toekomst zonder dit onrecht?

Thema: Meer dan sekse


In een tutorial geeft Eveline Bakker (netwerkvoorzitter Gelijkwaardig leiderschap) je drie handvatten voor het gesprek over seksisme.