Wij geloven in een kerk die met alle generaties leven brengt in de wereld

Aan de hand van zes waarden helpt Samen Jong jouw kerk op weg naar het zijn van een geloofsgemeenschap waarin ook jonge generaties zich thuisvoelen. Daar leren zij het leven in al zijn volheid ontdekken én doorgeven.

Met een praktisch en inspirerend boek én allerlei ondersteunende trainingen en materialen, helpt het netwerk van Samen Jong jou en jouw geloofsgemeenschap steeds een stap verder. In een handige e-mailreeks maak je stap voor stap kennis met de zes waarden:

 

Schrijf je nu gratis in


Beverly, Laurens en Sylvia leggen je uit waar Samen Jong over gaat en nemen je mee langs de zes kernwaarden voor een kerk met álle generaties.

Verken de zes kernwaarden van Samen Jong

Zij gingen al aan de slag:

meer praktijkverhalen over het brengen van leven

'Samen Jong gaat heel de gemeente door'

Thea van Balen, lid van de jeugdraad van de NGK in Oegstgeest en omstreken, vertelt hoe zij als kerk al aan de slag ging…
Lees het interview

Met kleine stappen op weg naar een kerk met alle generaties

‘Een jaar geleden begon er een zoektocht bij ons in de kerk’, vertelt Clary Dijkstra van de Kruiskerk in Mep…
Lees het interview

Alle generaties bidden mee in Harderwijk

Tijdens de Week van gebed voor eenheid in 2023 werd er in Harderwijk door alle generaties volop gebeden. De werkgroep Ge…
Lees het interview
Eelco praat je in enkele e-mails bij over Samen Jong

Maak nu kennis met de zes kernwaarden voor een kerk met alle generaties

Meer artikelen over kerk-zijn met alle generaties

alle artikelen over Samen Jong

'Zullen we bidden?'

‘Zullen we bidden?’ Misschien is het zo’n vraag die je zo vaak aan het begin van het eten of voor het …
Lees verder

Zo blij als een kind

‘Weet je wat ik zo grappig vond net? Ik denk dat jullie het niet hoorden? Toen die honderd kinderen vooraan stonde…
Lees verder

Sterk jeugdwerk: doelgroepgericht én generatie-overstijgend

Wanneer je door de bril van Samen Jong kijkt naar het jeugdwerk binnen je gemeente, kun je het gevoel krijgen dat de Sam…
Lees verder

De rol van jouw kerk in het welzijn van jongeren

Vijf jaar lang doet het RIVM onderzoek naar de effecten van de coronapandemie op het welzijn van jongeren. Als vertegenw…
Lees verder

Samen Jong draagt al één jaar bij aan het brengen van leven

Samen Jong bestaat deze week één jaar. Een jubileum en écht een reden voor een feestje. Waar eerst …
Lees verder

7 tips om met je kerk aan te haken bij de EO Jongerendag

Tijdens de EO-Jongerendag ontdekken 15.000 jongeren hoeveel God van ze houdt en hoe we samen de wereld mooier kunnen mak…
Lees verder

Krijg jouw exemplaar van Samen Jong in handen

Bestel het boek in de webshop voor € 19,99...

Van elke bestelling in de webshop van MissieNederland kunnen wij 10% investeren in de ontwikkeling van een netwerk dat de kerk ondersteunt bij het toepassen van de zes kernwaarden.
Naar de webshop

...of sluit je aan bij MissieNederland

Word voor 1 september 2023 persoonlijk deelnemer van MissieNederland met een gift vanaf € 5,- per maand en ontvang Samen Jong gratis. Jouw deelnemerschap helpt om meer impact te maken!
Ja, ik sluit me aan

Breng Samen Jong onder de aandacht in jouw geloofsgemeenschap

Hoe breng je Samen Jong onder de aandacht in jouw geloofsgemeenschap? Daarvoor kun je gebruikmaken van diverse communicatiemiddelen die beschikbaar zijn om te gebruiken in de kerk. Download bijvoorbeeld logo's, video's en een PowerPoint-sjabloon. 

Met de prachtige blauwgroene roll-upbanners geef je kerkleden een regelmatig geheugensteuntje aan de zes waarden voor een kerk met alle generaties.

Bekijk de mogelijkheden

Mock-up Samen Jong banner klein

Met onze alliantie helpen we lokale geloofsgemeenschappen steeds een stap verder

Help jij ons om de kerk te versterken bij het brengen van leven?

Ik wil eerst meer weten over wat jullie doen

Netwerk Samen Jong

Partners Samen JongWat als je volledig zou kunnen beamen dat de christelijke geloofsgemeenschap dé plek is waar jonge mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen? Wat als je vol overtuiging kunt zeggen dat zij in jouw geloofsgemeenschap samen met alle generaties delen in de zegen die Jezus Christus aan zijn kerk gaf? Samen Jong gelooft dat de kerk deze potentie heeft.

Logo Samen JongHet Samen Jong-netwerk van MissieNederland bestaat uit organisaties die jou willen helpen om een of meer van de Samen Jong-kernwaarden te versterken in jouw geloofsgemeenschap. 

Meer over dit netwerk Bekijk het aanbod

Zien

wij zien

Wij zien een gebroken wereld die het leven in volheid mist waarvoor Jezus naar de wereld is gekomen (Johannes 10 vers 10).

Geloven

wij geloven

Wij geloven dat God christenen met hun geloofsgemeenschap opdracht geeft om vanuit eenheid mee te doen aan zijn missie van hoop, herstel en redding voor deze wereld.

Zijn

wij zijn

Wij zijn een alliantie die, vanuit passie voor Gods (wereldwijde) missie, evangelisch Nederland verbindt, versterkt en vertegenwoordigt.

Bieden

wij bieden

Wij bieden een platform dat (evangelische) christenen met elkaar verbindt en hun passie om deel te nemen aan Gods missie versterkt. Wij bieden vertegenwoordiging van deze christenen op invloedrijke plekken.