Loving-and-serving-muslims-logoHoe kunnen jij en jouw geloofsgemeenschap de liefde van Jezus delen met moslims, waar zij ook leven? Het netwerk Loving & Serving Muslims ondersteunt jou hierin met diverse materialen. 

Klik snel door naar het aanbod van jouw interesse:

(Bijbel)studie met moslims  Evangelisatie Gebed Training

(Bijbel)studie met moslims

Kennismaking met de Bijbel

Een kennismaking met de boodschap van de Bijbel aan de hand van tien thema’s die moslims meenemen van de schepping naar Christus. De teksten zijn gekozen uit alle drie de delen van de Bijbel zoals moslims die kennen: Tauraat=Thora, Zaboer=Psalmen en Indjiel=Evangelie (Nieuwe Testament). Het is beschikbaar in een boekje met Turks, Nederlands, Engels, Frans, Dari, Farsi en Arabisch, en is online te lezen in het Turks, en in het Nederlands. Neem contact op voor meer informatie.

Road 7

Road 7 is een pakket met programma's die speciaal zijn geschreven voor clubs met migranten- en asielzoekerstieners met moslimachtergrond. Het pakket richt zich op tieners van elf tot vijftien jaar en is bruikbaar voor zowel jongens- als meidenclubs. In de programma’s wordt rekening gehouden met geloof, cultuur, sociale omstandigheden en het reisverhaal van de ‘wereldtieners’.

Wereldnieuws

Wereldnieuws is een methode voor kinderwerkers van christelijke kinderclubs helpen om rekening te houden met migranten- en vluchtelingenkinderen met moslimachtergrond. De methode bestaat uit de volgende 12 thema's met in totaal 48 lessen.

Cursus ‘Kom, volg Mij’ 

De cursus ‘Kom, volg Mij’ is oorspronkelijk Engelstalig maar door Interserve vertaald in het Nederlands. Ondertussen is de training in verschillende talen vertaald. Interserve kan je verder op weg helpen als je deze training aan wilt bieden aan nieuwe christenen met een moslimachtergrond. Neem bij interesse contact op met Interserve. Wil je meer weten over de inhoud van de cursus? Ga dan naar deze website.

Al Massira cursus: Een reis met de profeten om Jezus te ontmoeten

Deze cursus is ontwikkeld door mensen uit een schaamtecultuur om antwoorden te geven op geloofsvragen van hun eigen volksgenoten. Zoals Jezus aan de Emmaüsgangers liet zien wat er in het Oude Testament over hem geschreven staat, zo ga jij op reis met jouw vrienden of kennissen. De 13 films zijn beschikbaar in 20 gesproken talen en nog meer ondertitelingen. Klik hier voor een trailer in het Engels met Nederlandse ondertiteling. Of bezoek de Al Massira-website.

Jezus delen - Geschikte methodes voor Bijbelstudie met vluchtelingen

In dit document worden praktische tips gegeven voor Bijbelstudie met moslims (en andere vluchtelingen). Daarnaast beschrijft het 14 meertalige methodes om samen Bijbelstudie mee te doen. De methodes zijn beschikbaar in vreemde talen en het Nederlands. Dit maakt het mogelijk zelf mee te lezen en actief mee te doen. De meeste methoden zijn vrij recentelijk uitgegeven en zeer interactief. Je kunt een gratis account aanmaken om het document te downloaden. Meer informatie

Hi(s)story

Een pakket van Gave met elf Bijbelstudies voor bij de Jezusfilm. De studies zijn geschreven voor jongeren, maar ook geschikt voor volwassenen.  Meer informatie.

terug naar boven

Evangelisatie

Boekje 'Delen met moslims'

Heb jij moslimburen, ken jij moslims of kom je hen wel eens tegen op straat? Het boekje Delen met moslims is geschreven voor jou. Jasmijn, een werker van Frontiers deelt haar tips en ervaringen in contacten met moslims. Je leest en leert hierin onder andere over de basics van islam, bidden voor en met moslims, valkuilen en samen Bijbel lezen. Het boekje is te bestellen bij Frontiers.

Getuigen naar Moslims

Als je 5 minuten of een hele avond hebt om over Christus te praten met een moslim, waar ga je het dan over hebben? De tool 'Getuigen naar Moslims' geeft een aantal concrete manieren waarop je Christus kunt delen met moslims. Klik hier voor meer informatie.

Isaruhallah

De website www.isaruhallah.nl is een platform waar zoekende moslims een schat aan informatie vinden over het evangelie: getuigenissen, filmpjes met uitleg over het christelijke geloof, antwoord op allerlei vragen en een online-cursus over het christelijke geloof. Heb je een moslimcollega of medestudent, wijs hen dan op deze site. Er zijn ook visitekaartjes te bestellen die je kunt uitdelen bij evangelisatieacties. Neem contact op voor meer informatie.

Maarifa

Maarifa betekent ‘kennis’ in het Arabisch en is de naam van een van de grootste internetbedieningen gericht op vragen en antwoorden over het christelijk geloof in de Arabische wereld. De website is beschikbaar in vrijwel alle Arabische talen. Ook is Maarifa actief op Facebook en andere social media. Een deskundig team is continu bereikbaar voor digitaal en mondeling contact.

Activiteiten voor vluchtelingen

Gave organiseert jaarlijks diverse activiteiten waar vluchtelingen met een moslimachtergrond welkom zijn. Kinderen kunnen mee op een zomerkamp. Gave organiseert zelf zomerkampen voor jongeren. Actuele informatie over de verschillende activiteiten is hier te vinden. 

terug naar boven

Gebed voor de moslimwereld

Gebedsboekje ‘Bidden voor moslims. Hoe doe je dat?’

Onlangs is het Engelstalige boekje ‘How to pray for muslims?’ door OMF Nederland vertaald naar het Nederlands. Je vindt in dit boekje waargebeurde verhalen uit Zuidoost-Azië. Je leert over het geloof van moslims, de islamitische cultuur en hoe je voor moslims wereldwijd kunt bidden. Neem contact op om het boekje te bestellen. Wil je meer weten over de inhoud van het boekje? Kijk dan op deze website.

Gebedsgids '30 Dagen Gebed'

De islamitische vastenmaand ramadan is voor veel christenen aanleiding voor extra voorbede voor moslims. Wereldwijd bidden dan honderdduizenden christenen voor de moslimwereld tijdens de gebedsactie 30 Dagen Gebed. Aan de hand van een verhaal en drie gebedspunten, geschreven door werkers in het veld, bidden wij samen. Frontiers maakt hiervoor elk jaar een gebedsgids op papier of PDF. Op Facebook en Instagram deelt zij tijdens 30 Dagen Gebed elke dag een gebedspunt. De fullcolour gebedsgids is (ook voor groepen) hier te bestellen.

Gebedsinformatie per volk

People International richt zich speciaal op de onbereikte volken van Centraal-Azië. Veel van deze ethnische groepen hebben geen kerk, geen zendeling, geen Bijbel in de eigen taal. Op deze website kan je terecht voor meer informatie om gericht voor hen te bidden.

Gebedsinformatie per land

WEC hecht veel waarde aan gebed. Een WEC collega verwoordt het zo: ‘Als wij werken, dan werken wij. Als wij bidden, dan werkt God.’ Om je te helpen gericht te bidden voor onbereikte volken, hebben wij Operation World. Op deze website kun je gedetailleerde informatie vinden van elk land met concrete gebedspunten. Er is ook een app van Operation World, waar je iedere dag een melding kunt krijgen om te bidden voor onbereikte volken van een bepaald land. In een jaar ga je de hele wereld door. Bid je mee?

Gebedskalender

People International heeft een full color A5-gebedskalender ontwikkeld die op een tafel geplaatst kan worden, met dertig volken. Zo kan je zelf of samen met je gezin een maand lang elke dag voor een ander volk bidden. Kijk hier voor meer informatie en de mogelijkheid om de kalender te bestellen.

terug naar boven

Training

Website en online bibliotheek

Stichting Gave heeft op de site en in de online bibliotheek meerdere relevante materialen voor het contact met moslims. Bijvoorbeeld het document 'In contact met moslims'. Voor ieder herkomstland is ook beknopte achtergrondinformatie beschikbaar. Bijvoorbeeld voor Syriërs. Je kunt een gratis account aanmaken om toegang te krijgen tot de volledige bibliotheek van Gave en alle documenten vrij downloaden voor eigen gebruik.

E-learning - In contact met moslims

Wil jij moslims beter begrijpen en ontdekken hoe je kan getuigen van jouw christelijk geloof? Via de e-learning van Gave ‘In contact met moslims’ is dit mogelijk. Vanachter je eigen computer kun je de cursus volgen. De e-learning bestaat uit filmpjes, leesteksten en praktische opdrachten. Op jouw eigen moment kun je de leerstof tot je nemen. Meer informatie

Dopen van asielzoekers - BROCHURE ‘IN GOEDE AARDE’

Steeds meer kerken komen in aanraking met vluchtelingen die gedoopt willen worden. Dit stelt kerken voor de uitdaging dit proces zorgvuldig te begeleiden. Gave heeft hiervoor de brochure ‘In goede aarde’ ontwikkeld. In de brochure wordt helder gemaakt wat de verantwoordelijkheid en consequenties zijn wanneer vluchtelingen tot geloof in Christus komen en gedoopt willen worden. Je kunt een gratis account aanmaken om de brochure te downloaden. Meer informatie

Advies en begeleiding

Voor het werk onder vluchtelingen in Nederland, waaronder veel moslims, biedt Gave advies en begeleiding (op maat). Kijk op hun website voor meer informatie hierover.  

Algemene cursussen

Evangelie & Moslims helpt christenen en kerken te ontdekken voor welke missie onder moslims God hen roept. Ze bieden algemene cursussen aan over de islam en het omgaan met moslims en trainingen voor concreet missionair werk zoals pioniersplekken en vrouwenwerk.

terug naar boven

Missen we nog iets?

Is jouw organisatie deelnemer van MissieNederland en/of het netwerk Loving & Serving Muslims en hebben jullie ook aanbod beschikbaar dat een bijdrage levert aan het liefhebben en dienen van moslims? Laat het ons weten via jiska@missienederland.nl. Ben je geen deelnemer, maar wil je daar graag over in gesprek? Neem contact met ons op! 

Deelnemers van het netwerk Loving & Serving Muslims

L&SM deelnemers overzichtLoving and Serving Muslims bestaat uit zestien organisaties die op hun eigen manier missionair bezig zijn, maar allemaal hart voor moslims hebben. Ontdek hoe deze organisaties moslims liefhebben en dienen en lees meer over hoe we samenwerken in dit netwerk. 

Netwerk Loving & Serving Muslims