Wellicht ken je ze wel: de verhalen over moslims die dromen ontvangen over Jezus.
Niet zelden volgt op zo'n droom een ontmoeting met een christen die het evangelie met hen deelt.
Toch zijn zulke levensveranderende ontmoetingen niet vanzelfsprekend. 

Hoe kunnen jij en jouw geloofsgemeenschap de liefde van Jezus delen met moslims, waar zij ook leven?

Moslims, jij en Jezus


Kijk meer seminars van de Pinksterconferentie 2022 via de website van Opwekking

Is het mogelijk voor een moslim om een volgeling van Jezus te worden? Bekijk dit seminar en ontmoet een ex-moslima*. Ontdek hoe de Nederlandse Arianne haar geloof deelt met moslims en leer over materialen die jou kunnen helpen om het goede nieuws van Jezus met hen te delen.

*Sahabat groeide op in een Turks gezin en was al heel jong zeer toegewijd moslim. Vanwege opmerkingen van een vriendin over Jezus begon ze op haar 23e te zoeken en de Bijbel te bestuderen. Ze kwam tot geloof en vraagt zich nog steeds af: waarom had niemand mij eerder over Jezus verteld?

'Blijf moslims over Jezus vertellen!'

Het is eigenlijk wel een wonder te noemen dat Sabahat (37) uit Hengelo rondloopt op Opwekking. ”Ik ben in Turkije geboren en was al jong toegewijd moslim. Op mijn negende ging ik vasten, een hoofddoek dragen en de Koran lezen.” 

Sabahat is heel dankbaar dat ze God mag kennen. En ze moedigt iedereen aan: “Wees niet bang voor moslims! Ik ben nu dankbaar dat mijn vriendin heeft volgehouden over God en Jezus te vertellen. Luister naar Gods Woord, waarin staat dat we de hele wereld moeten vertellen wie Hij is!”

Lees en bekijk het interview met Sabahat

Sahabat

No Choice – Wie gaat het vertellen?!

Steeds meer christenen zijn actief in hun directe omgeving; een mooie ontwikkeling. Tegelijk zijn er honderden miljoenen mensen die überhaupt nooit van Jezus gehoord hebben. Al zouden ze voor Hem willen kiezen, ze hebben nu No Choice. Is ‘zending’ echt een ver van mijn bed show geworden? Op de afgelopen Pinksterconferentie van Opwekking ging Jurjen ten Brinke in gesprek met diverse inspirerende personen en nam hij je mee in zijn eigen zoektocht.

Jurjen ten Brinke (44, man van Marijke en vader van vier kinderen) is voorganger van multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam, waar veel mensen komen uit landen waar nauwelijks christenen zijn. Daarnaast werkt hij als presentator bij de EO en is hij als ambassadeur betrokken bij Tearfund.

Kijk meer seminars van de Pinksterconferentie 2022 via de website van Opwekking