Kerkelijke jongeren maken zich grote zorgen om klimaatverandering

Wist je dat meer dan 80% van de kerkelijke jongeren zich grote zorgen maakt om klimaatverandering? In het afgelopen jaar is die zorg alleen maar gegroeid. Dat kunnen we concluderen uit een onderzoek dat een aantal organisaties hebben gedaan onder jongeren tussen de 15 en 25 jaar die minstens één keer per maand naar de kerk gaan.

Opvallend is ook dat maar één op de zes jongeren zich geïnspireerd voelt door hun eigen kerk om iets te doen aan klimaatverandering. Wil je weten wat er nog meer in het rapport staat? Stuur ons een bericht, dan ontvang je het rapport. We zijn benieuwd wat de conclusies voor jou betekenen! 

Download de onderzoeksresultaten
of bekijk een beknopt overzicht

Blader door de resultaten

Dit onderzoek werd uitgevoerd door R2 Research in opdracht van:

 • A Rocha Nederland
  A Rocha Nederland
  A Rocha Nederland
  A Rocha is een wereldwijde beweging van christenen die vanuit hun geloof zorgen voor Gods schepping. In Nederland zetten we ons met lokale vrijwilligersgroepen in voor natuurbehoud. We spreken in kerken over geloof en zorg voor de schepping. Via ons klimaatprogramma Climate Stewards streven we naar een duurzamere, groenere en eerlijkere wereld.
  A Rocha Nederland
 • EO BEAM
  EO BEAM
  EO BEAM
  We willen het voorbeeld van Jezus volgen en met elkaar Zijn liefde en positiviteit uitstralen naar iedereen om ons heen. Daarom is onze naam geïnspireerd op de Bergrede waar Jezus zegt: laat je licht schijnen, wees een lichtstraal (= BEAM). BEAM is hét jongerenmerk van de EO.
  EO BEAM
 • Groene Kerken
  Groene Kerken
  Groene Kerken
  Vanuit de overtuiging dat geloof en verduurzaming alles met elkaar te maken hebben stimuleert GroeneKerken geloofsgemeenschappen om concrete stappen te zetten in verduurzaming.
  Groene Kerken
 • HGJB
  HGJB
  HGJB
  De HGJB is een vereniging van gemeenten en jeugdclubs binnen de Protestantse Kerk in Nederland die, staande in de hervormd-gereformeerde traditie, jongeren van de gemeente bij Christus wil brengen, opdat ze Hem leren kennen, vertrouwen en navolgen.
  HGJB
 • Micha Nederland
  Micha Nederland
  Micha Nederland
  Micha Nederland komt op voor gerechtigheid. De organisatie verbindt, inspireert en activeert kerken en organisaties om actief christen te zijn in deze wereld. Dichtbij én ver weg. Met oog voor mens en natuur. Geïnspireerd en gedreven door de profeet Micha:
  Micha Nederland
 • MissieNederland
  MissieNederland
  MissieNederland
  De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Maar hoe doe je dat? Dankzij het grootste christelijke netwerk van Nederland staan betrokken kerkleden er niet alleen voor, want wij geloven in de kerk. MissieNederland helpt jou om met je geloofsgemeenschap steeds weer een volgende stap te zetten bij het brengen van leven in de wereld.
  MissieNederland
 • Protestantse Kerk in Nederland
  Protestantse Kerk in Nederland
  Protestantse Kerk in Nederland
  De Protestantse Kerk in Nederland is deel van de wereldwijde gemeenschap waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en delen. Een vindplaats van geloof, hoop en liefde.
  Protestantse Kerk in Nederland
 • Tearfund
  Tearfund
  Tearfund
  Tearfund helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken. Recht doen is voor ons een opdracht van God. We helpen waar we kunnen en moedigen mensen aan om de wereld mooier te maken.
  Tearfund
 • World Servants
  World Servants
  World Servants
  World Servants wil, vanuit het geloof in Jezus Christus, mensen enthousiast maken en toerusten om zich dienstbaar in te zetten in deze wereld.
  World Servants