Gelijkwaardigheid en The Chosen

Wat leerden de acteurs van The Chosen hierover door hun rol?

15 december 2022
  • Profielafbeelding van Eveline Bakker
    Door:
    Eveline Bakker

Dat Jezus ook door vrouwen gevolgd werd en werd ingezet voor zijn missie om leven te brengen, lezen we in de evangeliën. Hoe revolutionair dat eigenlijk was voor een rabbi in zijn tijd, dát valt op in The Chosen. Wat leerden de acteurs uit The Chosen door hun rol over Jezus' omgang met diversiteit? Netwerk Gelijkwaardig leiderschap vroeg het hen.

Voorafgaand aan de première van The Chosen in Nederland ging Eveline Bakker namens het netwerk Gelijkwaardig leiderschap in gesprek met Elizabeth Tabish (Mary Magdalene) en Jordan Walker Ross (Little James).

Wordt de video niet weergegeven? Dan heb je de cookies op onze website niet geaccepteerd. Klik hier om naar YouTube te gaan

Wellicht vind je dit ook interessant

Zo strijden kerken in Congo voor gelijkwaardigheid tussen man en vrouw

Geweld is in de Democratische Republiek Congo (DRC) helaas aan de orde van de dag en je komt het tegen in alle lagen van…
Lees verder

6 lessen voor de kerk vanuit het misbruik bij The Voice

De media raken er bijna niet over uitgepraat en elke dag zijn er nieuwe meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedr…
Lees verder

'Mensen zijn gehecht geraakt aan de vrouwelijke volgelingen van Jezus'

Een ontmoeting met Jezus verandert je. Dat geldt voor mensen vandaag, maar niet minder voor Jezus’ volgelingen tij…
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema