Je buurt uitnodigen voor een kerkdienst tijdens Burendag

Laat je buurt proeven aan de kerk tijdens Kerkproeverij

28 juni 2019
  • Profielafbeelding van Jan Willem Janse
    Door:
    Jan Willem Janse

Het concept van een Kerkproeverij is heel eenvoudig: jij en de leden van jouw geloofsgemeenschap worden uitgedaagd om een ander uit te nodigen eens te proeven aan een kerkdienst. Het vereist weinig organisatie, maar wel een bewustzijn dat we soms nog wel wat mogen groeien met uitnodigen. Wanneer je een Kerkproeverij organiseert in hetzelfde weekend als wanneer er een Burendag is (eind september), is dát misschien wel een mooie kans om te oefenen.

Misschien doet jouw buurt ook wel mee met de Burendag. Voor jouzelf is dat een kans om in gesprek te gaan met buren en te vragen naar hun overige weekendplannen. Je kunt gemakkelijk delen dat je van plan bent om de wekelijkse kerkdienst te bezoeken en vragen of ze het interessant vinden om eens mee te gaan. Het is natuurlijk mooi als je ook anderen uit je gemeente op deze kans wijst. Het is daarbij natuurlijk niet de bedoeling om te pas en te onpas de Burendag met jouw agenda te beïnvloeden. De ontmoeting staat centraal. Het mooiste is als je met een biddend hart aftast: wie van mijn buurtgenoten kan/mag ik uitnodigen?

Als je er meer van wilt maken

Je kunt als geloofsgemeenschap natuurlijk ook zelf activiteiten op Burendag organiseren. Misschien maak je er wel een echte ‘proeverij’ van. Deze activiteiten kun je ook toevoegen op de website van Burendag zelf. Voor workshops en eventuele andere activiteiten stelt het Oranjefonds geld beschikbaar. Kijk voor de voorwaarden op www.burendag.nl

Thema: Cultuur van uitnodiging

Dit artikel hoort bij het thema 'Cultuur van uitnodiging'. Ontdek op ons thema-overzicht meer artikelen en mogelijkheden om met jouw christelijke geloofsgemeenschap of community een volgende stap te zetten.

Wellicht vind je dit ook interessant

Hoe christenen een verschil kunnen maken tijdens Halloween

Een aantal jaar geleden werden christenen in Barendrecht geïnspireerd om een alternatief voor Halloween aan te bied…
Lees verder

Mensen betrekken bij de gemeenschap

Je kijkt met verbazing naar de statistieken van je livestream: er kijken veel meer mensen dan normaalgesproken aanwezig …
Lees verder

Lokale media benutten tijdens Kerkproeverij

Het creëren van een cultuur van uitnodiging, dat is het doel van het initiatief Kerkproeverij. In een weekend in se…
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Ontdek dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Ontdek dit thema

Moslims wereldwijd liefhebben en dienen

Hoe kan de Nederlandse kerk groeien in het liefhebben en dienen van moslims wereldwijd? Hoe kan zij hen helpen bij het leren kennen van de liefde van Jezus Christus?
Ontdek dit thema

Samen opvoeden

Dankzij de geloofsgemeenschap hoeven ouders er niet alleen voor te staan. Hoe kan de kerk een partner zijn van ouders in de opvoeding van kinderen?
Lees verder