5 lessen van Europese pioniers

19 november 2015
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

In 2015 verscheen bij MissieNederland het boekje ‘Praten met Pioniers’. Lees nu vast 5 lessen van Europese gemeentestichters. .

1. ‘Gewoon’ bijbellezen

Hoewel kerkdiensten een grote rol kunnen spelen bij evangelisatie is het veel belangrijker om gewoon de Bijbel te lezen met zoekers.

2. Verschillende niveau’s

Zorg ervoor dat mensen die in contact komen met je gemeente op verschillende niveaus kunnen instappen. Dat betekent niet alleen christelijk gekleurde activiteiten organiseren, maar ook bijvoorbeeld sport en spel en culturele activiteiten.

3.Waardeer je partners

Begin bij je levenspartner, dan je medeplanter, je team, je vrienden in de buurt en de kerken die je steunen. Besefdat zij essentieel zijn voor het welslagen van je gemeente. Zorg ervoor dat je niet laks wordt in het onderhouden van deze relaties.

4. Wederzijds leren

Besef dat de mensen op wie je je richt jou ook iets te leren kunnen hebben. Die wetenschap helpt om de kloof met je doelgroep te overbruggen.

5. Zorg heel goed voor jezelf

Neem tijden van rust en bezinning. Doe dingen waar je weer energie van krijgt. Lekker sporten helpt je door een moeilijke periode.

Wellicht vind je dit ook interessant

Er gewoon zijn: aansluiten bij wat God doet

Onze buurtbarbecue loopt ten einde. Alles is weer opgeruimd. We zitten nog even na te praten en dan wandelt ineens Abdi …
Lees verder

Is het wel terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk?

Is het terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk? En hoe nadrukkelijk moet je dan als kerk aanwezig zijn in …
Lees verder

Zo strijden kerken in Congo voor gelijkwaardigheid tussen man en vrouw

Geweld is in de Democratische Republiek Congo (DRC) helaas aan de orde van de dag en je komt het tegen in alle lagen van…
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema