Ook in de klassen waren gebedshoekjes ingericht

12 oktober 2015
  • Door:
    Alienke Meijer

Evangelische basisschool De Morgenster is een multiculturele basisschool in Amsterdam met kinderen uit tientallen landen. In 2015 deden ze mee met de Week van Gebed.

De kinderen komen uit allerlei kerken en gemeentes. Het hele jaar door zijn er biddende ouders in het ouderlokaal. Ze bidden voor de school, voor de gezinnen, voor het team, voor de wereld.

"Dat dat bijzonder is, merk je ook in de Week van Gebed. Voor de dagopeningen gebruikten we het materiaal van MissieNederland en kinderen gingen ook met elkaar in andere groepen bidden. Dat was gaaf. Het beviel zo goed dat we het dit jaar als gehele school zijn gaan doen en er ook alle ouders bij betrokken hebben. Elke avond was er gebed in onze school, maar ook in de klassen waren er gebedshoekjes en -tafels ingericht. Geweldig om zo met de kinderen bezig te mogen zijn, samen met zoveel andere christenen in heel de wereld.
Erg mooi was het om ook als ouders en als team, met teamleden uit verschillende kerkelijke gemeenten, samen God te danken voor de bijzondere eenheid die we mogen ervaren.
Vandaag in de weekopening hadden we de afsluiting van de Week van Gebed. We hebben als team het Heilig Avondmaal gevierd om die geweldige eenheid in Jezus te vieren. We zongen daarbij: ‘Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan… Hij doorbreekt de grenzen, die door mensen zijn gemaakt.’ Ik ben elke dag blij dat ik op onze school mag werken en dat ik ook zo een stukje van Gods Koninkrijk mag zien in de prachtige diversiteit van iedereen bij ons op school.”

Ook meedoen met kinderen? Kijk hier voor de beschikbare materialen!

Wellicht vind je dit ook interessant

Het moet wel ergens over gaan

'Nee hoor, ik ga vrijdag niet naar club, mijn vrienden gaan ook niet. Maar ik kom graag naar catechisatie, daar leer i…
Lees verder

En de ouderen dan?

Het was aan het gezicht van de mevrouw af te lezen dat ze sceptisch was. Hoezo, jonge generaties prioriteit geven? En de…
Lees verder

Hoe christenen een verschil kunnen maken tijdens Halloween

Een aantal jaar geleden werden christenen in Barendrecht geïnspireerd om een alternatief voor Halloween aan te bied…
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema