Vijf tips om je zendeling te ondersteunen

14 juli 2015
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Het vertrek van een zendeling zorgt vaak voor veel reuring in de kerk. Maar hoe zit dat na een paar maanden of een paar jaar? Vijf tips om regelmatig aan je zendingswerker te denken.

1. Liefde gaat door de maag

Organiseer na de ochtenddienst een ‘zendingsmaaltijd’ en serveer gerechten uit het land waar de zendeling actief is en omlijst dit met bijpassende muziek en dans.

2. Skype support

Haal de zendeling ‘live’ in de dienst met een Skype verbinding. Laat hem of haar een interactieve preek verzorgen, waarin kennismaking met de kerk in het land van de zendingswerker centraal staat.

3. Club van 31

Vraag 31 gemeenteleden/gezinnen een dag in de maand te adopteren. Laat de betreffende mensen op die vaste dag voor de zendeling bidden.

4. Op visite

Verloot een reis naar de zendingswerker en laat de gelukkige namens de kerk de zendingswerker bemoedigen. Een ooggetuigeverslag na afloop is heel inspirerend.

5. Doosje liefde

Stuur eens een pakket met lekkere en leuke dingen uit Nederland. Het geeft de zendingswerker het gevoel dat er aan hem of haar gedacht wordt. Denk daarbij ook aan de zendingskinderen!

Wellicht vind je dit ook interessant

5 misverstanden over zendelingen

Uit het oog is uit het hart. Helaas geldt dat ook vaak voor ons contact met onze zendelingen. 5 dingen die je (misschien…
Lees verder

Van ideaal naar werkelijkheid

‘De vraag van de kerk overzee leek precies bij ons te passen.’ Met grote idealen werden de jonge pedagogen A…
Lees verder

Welkom thuis, vreemdeling

Wat is een bonuskaart? Hoe moet ik kiezen uit zestig verschillende toetjes? Waarom vinden Nederlanders mooie spullen zo …
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema