5 tips om je tekort aan jeugdleiders aan te vullen

4 juli 2015
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Is het gelukt om de jeugdwerkvacatures voor het nieuwe seizoen te vullen? Of zit je nog met wat gaten? MissieNederland geeft tips om het eens anders te bekijken.

1. Maak je jeugdwerk aantrekkelijker voor mannen

Deel je groep maandelijks (of vaker) op in meiden- en jongensgroepen. Ga stoere dingen doen met de jongens (zagen, timmeren, slootje springen en worstelen) en vraag daar mannen voor.

2. Kinderwerk is missionair werk

Veel kerken willen missionair zijn. Juist in de kerk zijn behoorlijk wat mensen die nog geen bewuste keuze hebben gemaakt om christen te zijn: de kinderen! Vraag hier de beste mensen voor.

3. Pas de functieomschrijving aan

Zeg dat je zoekt naar verhalenvertellers, crea bea’s en sportinstructeurs in plaats van kinder- en jeugdwerkers. Grote kans dat meer mensen zich aangesproken voelen.

4. Interkerkelijk jeugdwerk

Organiseer kinder- en jeugdactiviteiten samen met andere kerken in jouw buurt. Elke kerk hoeft dan maar een paar jeugdleiders aan te leveren en samen kun je veel meer.

5. Huur een professional in

Een professionele jeugdwerker is zo gek nog niet. Hij of zij kan niet alleen het jeugdwerk op een eigentijdse manier op poten zetten, maar heeft ook ervaring met het werven van nieuwe jeugdwerkers.

Wellicht vind je dit ook interessant

Jeugdwerker? Jouw ziel doet ertoe

Jeugdwerkteams staan soms verbaasd te kijken als ze bij LEF binnenstappen voor hun eerste trainingsevent van de Learning…
Lees verder

5 x Jeugdwerk XS

Een moeder uit een gemeente vertelde me eens wanhopig: “Ik ben de tienerleider, mijn dochter van zestien en mijn z…
Lees verder

Hoe houd je het vol?

Hoe houd je het vol in het tienerwerk? Het antwoord: verwacht het van de Here en alles komt goed! Je krijgt nieuwe krach…
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema