Gebedswandeling

22 november 2011
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Als gebedsgroep zoek je naar afwisseling om betrokken te blijven bidden. Een gebedswandeling kan een stimulerende vorm zijn voor een biddende gemeente.

Praktische tips

Sommige mensen voelen zich onzeker als ze biddend de straat op gaan. Een korte uitleg vooraf bij iemand thuis kan een goed begin zijn. In een gezamenlijk gebed kunnen de gevoelens en wensen bij God gebracht worden. Vorm duo’s en geef elk duo een routebeschrijving of plattegrond mee en een lijstje met hoofdaccenten voor het gebed. Ook praktische tips zijn nuttig: bijvoorbeeld over bidden met open ogen, en de beste handelwijze als je andere wandelaars of bekenden tegenkomt. Spreek duidelijk af waar en hoe laat u na afloop bij elkaar komt om ervaringen uit te wisselen. Een avond kan er uitzien als volgt: om 20.00 uur koffie en uitleg; van 20.15 uur tot 21.15 uur gebedswandeling; vervolgens nakaarten tot 21.30 uur. Geef mensen voor wie wandelen onmogelijk is de mogelijkheid om de route per fiets of per auto af te leggen.

Er zijn diverse toepassingsmogelijkheden van de gebedswandeling:

  • Bidden bij een gebouw waar belangrijke dingen gebeuren of gaan gebeuren, bijvoorbeeld het gemeentehuis, een jeugdhonk, een school of een zaal waar een occulte bijeenkomst wordt georganiseerd.
  • Wandelen door een bepaalde woonwijk. U bidt bijvoorbeeld voor bewoners, dat de christenen zullen groeien in hun geloof en getuigenis; voor kinderen en jongeren dat ze God zullen zoeken; voor de huisarts die een vertrouwenspositie heeft.
  • Gebed rond waarden en normen in de maatschappij of in uw woonplaats, bijvoorbeeld rond geld en bezit bij een bankgebouw, rond de gerichtheid op het lichamelijke bij een sportschool, rond consumptie in een winkelcentrum.

De meeste mensen ervaren een gebedswandeling als een enorme stimulans. Ze worden zich meer bewust van de mensen die om hen heen leven. Na zo’n avond loop of rijd je anders door je woonplaats: meer betrokken en bewust van onze voorrechten en van de kansen die we hebben om te bouwen aan Gods koninkrijk.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in Veelkleurig bidden, een gezamenlijke uitgave van de Evangelische Alliantie en uitgeverij Gideon, onder redactie van Betty Heynis.

Kernwoorden: gebedswandeling, bidden, voorbede, gebed, gebeden, gebedsgroep, bidstond

Wellicht vind je dit ook interessant

Hoe christenen een verschil kunnen maken tijdens Halloween

Een aantal jaar geleden werden christenen in Barendrecht geïnspireerd om een alternatief voor Halloween aan te bied…
Lees verder

6 lessen voor de kerk vanuit het misbruik bij The Voice

De media raken er bijna niet over uitgepraat en elke dag zijn er nieuwe meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedr…
Lees verder

Take-away #2: Schaken zonder koningin

Wat we volgens Geert van 't Veer (teamleider LEF Navigators en aanstaand voorganger) kunnen leren van goede schakers en …
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Ontdek dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Ontdek dit thema

Meer dan sekse

De kerk heeft de potentie om goed nieuws te zijn als het gaat om een gezonde omgang tussen mannen en vrouwen.
Ontdek dit thema

Samen opvoeden

Dankzij de geloofsgemeenschap hoeven ouders er niet alleen voor te staan. Hoe kan de kerk een partner zijn van ouders in de opvoeding van kinderen?
Lees verder

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz geeft jou en jouw geloofsgemeenschap concrete ideeën om leven te brengen in de wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je van tips en inspiratie rondom een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan, digitaal of per post.

Aanvragen
ideaz 30 - Jonge generaties voorop - mock-up.png