Toerusting voor thuisfrontteams

Het is mooi als mensen uit jouw kerk of omgeving zich toewijden aan missionair werk in het buitenland. Maar hoe onderhoud je goed contact terwijl je in het buitenland werkt? Daarvoor werken veel zendelingen samen met een thuisfrontteam.

Als thuisfrontteam komt er heel wat op je af, zoals vragen over financiën, contact met de achterban, en niet in de laatste plaats geestelijke en mentale zorg voor de zendeling. Daarom organiseren we samen met (zendings)organisaties uit het MissieNederland-netwerk regelmatig online toerustingsavonden voor thuisfrontteams. 

Online toerustingsavonden voor thuisfrontteams in 2022

30 juni 2022:
Visie van een thuisfrontteam

Tijdens deze ontmoeting praten we over het belang van het hebben van een visie als thuisfrontteam. Waarom is dat nodig? Hoe kun je een visie ontwikkelen? Wat betekent het hebben van een visie in de praktijk?

Meer informatie

Save the dates:
Meer ontmoetingen in 2022

De toerustingsavonden in het najaar worden op dit moment verder uitgewerkt. We hebben al wel twee data gekozen om alvast in je agenda te zetten. Meer informatie volgt snel!

donderdag 29 september

donderdag 27 oktober

Wissel ervaringen uit met andere teams

CommunityWil je ervaringen uitwisselen met andere teams? Word dan lid van de (besloten) online community voor thuisfrontteams. Wat komt er allemaal kijken bij het uitzenden van missionaire werkers? En wat is de rol van de betrokken organisatie, het thuisfront en evt. externe partners?

Naar de community

Heb je nog geen toegang tot de online community voor thuisfrontteams? Vraag dan meteen toegang aan.

Inspirerende artikelen en nieuwsberichten rondom toerusting voor thuisfrontteams

Hoe blijft het thuisfront betrokken bij missionair werkers?

Het thuisfront van een zendeling bestaat uit diverse groepen zoals familie, vrienden, bekenden, buren, gemeenteleden van…
Lees verder

Thuisfrontteams in transitie ontmoeten elkaar online

MissieNederland organiseert, in samenwerking met diverse partners, op 25 mei en 1 juni twee online toerustingsavonden vo…
Lees verder

Ready Set Go helpt gezinnen bij voorbereiding op missie

Met een gezin op missie gaan is een stap die vertrouwen én voorbereiding vraagt. Daarom organiseren Interserve, I…
Lees verder