Hoe christenen een verschil kunnen maken tijdens Halloween

12 mei 2022
  • Profielafbeelding van Corma Bezemer
    Door: Corma Bezemer
  • Profielafbeelding van Sanne van Nieuwenhuizen
    Door: Sanne van Nieuwenhuizen

Een aantal jaar geleden werden christenen in Barendrecht geïnspireerd om een alternatief voor Halloween aan te bieden. Dat werd Happyween. Een feestweek vol gezelligheid waar ieder kind welkom is met als doel op een laagdrempelige manier Gods liefde bekend te maken aan kinderen en hun ouders.

Acht kerken hebben de handen ineengeslagen om Happyween mogelijk te maken. De feestweek was een waardevolle gelegenheid om de onderlinge eenheid te zoeken. Het is natuurlijk ook mogelijk om Happyween-activiteiten te organiseren vanuit één kerkelijke gemeente.

Hieronder lees je 3 manieren waarop deze christenen goed met elkaar konden samenwerken om de Happyween feestweek te organiseren. 

1. Stel God centraal

Als christenen willen we ons richten op het bekend maken van Jezus Christus. Kerken die deze gerichtheid delen kunnen met elkaar samenwerken.
Door ons te richten op wat ons samenbindt en op het doel - een alternatief bieden voor Halloween- , verzand je minder snel in discussies over bijzaken en merk je dat God zelf voor je uit gaat.

2. Bid samen

Bidden voor en tijdens de activiteiten maakt alle verschil. Zo word je weer stilgezet bij waar het om draait of liever gezegd, om wie het draait: de Here Jezus. Samen bidden en een vergadering beginnen met een stukje uit de Bijbel heeft een verbindende werking binnen het team. Juist ook wanneer dat team bestaat uit mensen uit verschillende kerkstromingen. Mooi is om iedere vergadering iemand anders te vragen om een stukje voor te bereiden.

Eén doel, verschillende activiteiten

De activiteiten kunnen zo georganiseerd worden dat verschillende kerkstromingen achter ‘hun’ Happyween-activiteit kunnen staan. Ook het evangelisatiemateriaal kan per activiteit uitgekozen worden  door de organiserende kerken.

Elke christen uit welke kerkstroming dan ook kan Happyween in zijn of haar woonplaats organiseren. Sla ook de handen ineen met christenen uit je kerkelijke gemeenten en van andere kerken en download hier het handboek en/of ga naar www.happyween.nl voor meer informatie.

Wellicht vind je dit ook interessant

God heeft maar één Kerk in onze stad

Als God naar een stad kijkt, dan ziet Hij maar één Kerk: alle volgelingen van Jezus samen. Dat geloven ook…
Lees verder

6 lessen voor de kerk vanuit het misbruik bij The Voice

De media raken er bijna niet over uitgepraat en elke dag zijn er nieuwe meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedr…
Lees verder

Los eenzaamheid niet op

Het was 26 december 2020 en Nederland was vol in de lockdown. Via Twitter las ik een blog en ik schoot vol van pure herk…
Lees verder

Drie actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Ontdek dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Ontdek dit thema

Meer dan sekse

De kerk heeft de potentie om goed nieuws te zijn als het gaat om een gezonde omgang tussen mannen en vrouwen.
Ontdek dit thema

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan, digitaal of per post.

Aanvragen
ideaz 30 - Jonge generaties voorop - mock-up.png