Je buurt uitnodigen voor Kerkproeverij op Burendag

28 juni 2019
  • Profielafbeelding van Jan Willem Janse
    Door: Jan Willem Janse

Het concept van Kerkproeverij is heel eenvoudig: jij en de leden van jouw geloofsgemeenschap worden uitgedaagd om een ander uit te nodigen eens te proeven aan een kerkdienst. Het vereist weinig organisatie, maar wel een bewustzijn dat we soms nog wel wat mogen groeien met uitnodigen. Omdat Kerkproeverij dit jaar in hetzelfde weekend valt als Burendag, is dát misschien wel een mooie kans om te oefenen.

Misschien doet jouw buurt ook wel mee met de Burendag. Voor jouzelf is dat een kans om in gesprek te gaan met buren en te vragen naar hun overige weekendplannen. Je kunt gemakkelijk delen dat je van plan bent om de wekelijkse kerkdienst te bezoeken en vragen of ze het interessant vinden om eens mee te gaan. Het is natuurlijk mooi als je ook anderen uit je gemeente op deze kans wijst. Het is daarbij natuurlijk niet de bedoeling om te pas en te onpas de Burendag met jouw agenda te beïnvloeden. De ontmoeting staat centraal. Het mooiste is als je met een biddend hart aftast: wie van mijn buurtgenoten kan/mag ik uitnodigen?

Als je er meer van wilt maken

Je kunt als geloofsgemeenschap natuurlijk ook zelf activiteiten op Burendag organiseren. Misschien maak je er wel een echte ‘proeverij’ van. Deze activiteiten kun je ook toevoegen op de website van Burendag zelf. Voor workshops en eventuele andere activiteiten stelt het Oranjefonds geld beschikbaar. Kijk voor de voorwaarden op www.burendag.nl

Aanmelden Kerkproeverij

Doet jouw gemeente mee met Kerkproeverij? Vergeet je dan niet aan te melden op www.kerkproeverij.nl en ontvang - zolang de voorraad strekt - een gratis spandoek. 

Verder lezen?

Mensen betrekken bij de gemeenschap

Je kijkt met verbazing naar de statistieken van je livestream: er kijken veel meer mensen dan normaalgesproken aanwezig …
Lees verder

Lokale media benutten tijdens Kerkproeverij

Het creëren van een cultuur van uitnodiging, dat is het doel van het initiatief Kerkproeverij. In een weekend in se…
Lees verder

Terugblikken op #nietalleen: welke lessen kunnen we leren?

Kort na de eerste lockdown in maart 2020 bracht Tiemen Westerduin verschillende partners uit het christelijk netwerk bij…
Lees verder

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan, digitaal of per post.

Aanvragen
ideaz 29 - meer dan sekse.png