Vijf tips om je zendeling te ondersteunen

14 juli 2015
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Het vertrek van een zendeling zorgt vaak voor veel reuring in de kerk. Maar hoe zit dat na een paar maanden of een paar jaar? Vijf tips om regelmatig aan je zendingswerker te denken.

1. Liefde gaat door de maag

Organiseer na de ochtenddienst een ‘zendingsmaaltijd’ en serveer gerechten uit het land waar de zendeling actief is en omlijst dit met bijpassende muziek en dans.

2. Skype support

Haal de zendeling ‘live’ in de dienst met een Skype verbinding. Laat hem of haar een interactieve preek verzorgen, waarin kennismaking met de kerk in het land van de zendingswerker centraal staat.

3. Club van 31

Vraag 31 gemeenteleden/gezinnen een dag in de maand te adopteren. Laat de betreffende mensen op die vaste dag voor de zendeling bidden.

4. Op visite

Verloot een reis naar de zendingswerker en laat de gelukkige namens de kerk de zendingswerker bemoedigen. Een ooggetuigeverslag na afloop is heel inspirerend.

5. Doosje liefde

Stuur eens een pakket met lekkere en leuke dingen uit Nederland. Het geeft de zendingswerker het gevoel dat er aan hem of haar gedacht wordt. Denk daarbij ook aan de zendingskinderen!

Verder lezen?

5 misverstanden over zendelingen

Uit het oog is uit het hart. Helaas geldt dat ook vaak voor ons contact met onze zendelingen. 5 dingen die je (misschien…
Lees verder

Hoe ga je als kerk om met coronaverdeeldheid?

Verdeeldheid door coronamaatregelen, ze gaat aan christenen niet voorbij. Toch is eenheid tussen christenen een diep ver…
Lees verder

Vier de wereldwijde missie met kerst

'Vrede op aarde' zongen de engelen. Maar hoe bereikt het nieuws van Jezus’ komst de hele aarde? Gooi het deze (of …
Lees verder

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan en ontvang het eerstvolgende exemplaar.

Aanvragen
2021 - ideaz 1 - Voorkom en herstel.png