Vijf tips om je zendeling te ondersteunen

14 juli 2015
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Het vertrek van een zendeling zorgt vaak voor veel reuring in de kerk. Maar hoe zit dat na een paar maanden of een paar jaar? Vijf tips om regelmatig aan je zendingswerker te denken.

1. Liefde gaat door de maag

Organiseer na de ochtenddienst een ‘zendingsmaaltijd’ en serveer gerechten uit het land waar de zendeling actief is en omlijst dit met bijpassende muziek en dans.

2. Skype support

Haal de zendeling ‘live’ in de dienst met een Skype verbinding. Laat hem of haar een interactieve preek verzorgen, waarin kennismaking met de kerk in het land van de zendingswerker centraal staat.

3. Club van 31

Vraag 31 gemeenteleden/gezinnen een dag in de maand te adopteren. Laat de betreffende mensen op die vaste dag voor de zendeling bidden.

4. Op visite

Verloot een reis naar de zendingswerker en laat de gelukkige namens de kerk de zendingswerker bemoedigen. Een ooggetuigeverslag na afloop is heel inspirerend.

5. Doosje liefde

Stuur eens een pakket met lekkere en leuke dingen uit Nederland. Het geeft de zendingswerker het gevoel dat er aan hem of haar gedacht wordt. Denk daarbij ook aan de zendingskinderen!

Verder lezen?

5 misverstanden over zendelingen

Uit het oog is uit het hart. Helaas geldt dat ook vaak voor ons contact met onze zendelingen. 5 dingen die je (misschien…
Lees verder

Hoe blijft het thuisfront betrokken bij missionair werkers?

Het thuisfront van een zendeling bestaat uit diverse groepen zoals familie, vrienden, bekenden, buren, gemeenteleden van…
Lees verder

Live op Facebook met je zendingswerker

Je krijgt een melding op je smartphone: het zendingsgezin uit je gemeente is live op Facebook. Mooi! Je bent benieuwd na…
Lees verder