5 tips om je tekort aan jeugdleiders aan te vullen

4 juli 2015
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Is het gelukt om de jeugdwerkvacatures voor het nieuwe seizoen te vullen? Of zit je nog met wat gaten? MissieNederland geeft tips om het eens anders te bekijken.

1. Maak je jeugdwerk aantrekkelijker voor mannen

Deel je groep maandelijks (of vaker) op in meiden- en jongensgroepen. Ga stoere dingen doen met de jongens (zagen, timmeren, slootje springen en worstelen) en vraag daar mannen voor.

2. Kinderwerk is missionair werk

Veel kerken willen missionair zijn. Juist in de kerk zijn behoorlijk wat mensen die nog geen bewuste keuze hebben gemaakt om christen te zijn: de kinderen! Vraag hier de beste mensen voor.

3. Pas de functieomschrijving aan

Zeg dat je zoekt naar verhalenvertellers, crea bea’s en sportinstructeurs in plaats van kinder- en jeugdwerkers. Grote kans dat meer mensen zich aangesproken voelen.

4. Interkerkelijk jeugdwerk

Organiseer kinder- en jeugdactiviteiten samen met andere kerken in jouw buurt. Elke kerk hoeft dan maar een paar jeugdleiders aan te leveren en samen kun je veel meer.

5. Huur een professional in

Een professionele jeugdwerker is zo gek nog niet. Hij of zij kan niet alleen het jeugdwerk op een eigentijdse manier op poten zetten, maar heeft ook ervaring met het werven van nieuwe jeugdwerkers.

Verder lezen?

Vier de wereldwijde missie met kerst

'Vrede op aarde' zongen de engelen. Maar hoe bereikt het nieuws van Jezus’ komst de hele aarde? Gooi het deze (of …
Lees verder

5 x Jeugdwerk XS

Een moeder uit een gemeente vertelde me eens wanhopig: “Ik ben de tienerleider, mijn dochter van zestien en mijn z…
Lees verder

Hoe houd je het vol?

Hoe houd je het vol in het tienerwerk? Het antwoord: verwacht het van de Here en alles komt goed! Je krijgt nieuwe krach…
Lees verder

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan en ontvang het eerstvolgende exemplaar.

Aanvragen
2021 - ideaz 1 - Voorkom en herstel.png