Gebedswinkel Woerden

6 december 2011
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Jan Wolsheimer, voorganger van de Cama Parousia gemeente in Woerden startte drie jaar geleden een gebedswinkel in het centrum van Woerden.

Jan Wolsheimer: “Na drie jaar is het gewoon druk in de Gebedswinkel. Er is een vrij grote groep van vaste bezoekers. Dat zijn mensen waar Jesaja het al over had: de armen, verdrukten enzovoorts. Heel natuurlijk zijn we met deze groep in aanraking gekomen. Het zijn goede bekenden van ons geworden. Volgens mij zijn we als kerk echt wel in staat om authentieke relaties aan te gaan met niet-christenen, het probleem is dat we te druk zijn met kerk-zijn.

Drie jaar lang hebben we in de Gebedswinkel voornamelijk geluisterd, onze tong eraf gebeten en niet de ‘evangelische cd’ afgespeeld. Nu kunnen we een stap dieper gaan. Een keer per week komen er nu bijvoorbeeld mensen bij elkaar om bijbelstudie te doen. Er zijn mensen tot geloof gekomen, gedoopt en in de gemeente geïntegreerd. Tegelijkertijd is er een soort schaduwgemeente aan het ontstaan van mensen die niet in de kerk passen. En dat is weer een katalysator voor verandering in onze gemeente. We willen ons meer kunnen richten op de samenleving. Daartoe starten we in de gemeente enkele missiegroepen. We zitten nu midden in een proces van overgang. Van een consumentistische gemeenschap veranderen we in een intentionele: je bent van harte welkom om direct actief mee te doen.”

www.degebedswinkel.nl

Uit idea(z)

Dit artikel werd geschreven voor idea 3 van 2011. idea is opgevolgd door ideaz, het praktijkblad over missionair kerk-zijn in wijk en wereld.

Verder lezen?

De kracht van luisteren

Je denkt dat onderhandelen gaat over praten, maar het gaat eigenlijk over luisteren.” William Ury is een expert in…
Lees verder

Vriendschap is de sleutel

“Psalm 133 zegt dat God zijn zegen gebiedt waar broeders samenwonen. Let op: er staat niet samenkomen. Daar blijft…
Lees verder

5 tips om je gemeenteleden te ondersteunen in hun werk

Een flink deel van de week brengen de meeste mensen op hun werk door. Hebben we daar als kerk aandacht voor? IDEAZ geeft…
Lees verder