Onderzoeken, delen en reflecteren

Alliantiedag Jezus verbindt?!

Jezus verbindt?!

Jezus heeft altijd al voor spanning tussen mensen gezorgd. Jezus verbindt? ‘Jezus polariseert’ is misschien passender. Als Hij aan zijn discipelen vraagt: ‘Wie zeggen de mensen dat Ik ben?’ (Mattheüs 16 vers 13), dan volgt er een veelheid aan antwoorden. Wie is Hij nu precies? Jezus zegt zelfs: ‘Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar strijd’ (Mattheüs 10 vers 34). Een flink polariserende uitspraak, op het eerste gezicht. En het ís zo: Jezus kwam niet met zalvende verhalen. Hij zocht niet naar het radicale midden. Hij wierp heilige huisjes omver. 

Maar juist hierin verbindt Jezus. Hoe meer heilige huisjes omver gaan, hoe sterker de kern aan het licht komt: het evangelie van Jezus Christus. Maar hoe krijgt dit gestalte in de Nederlandse kerk en in de evangelische beweging, waar zoveel onderlinge verschillen zijn? Hoe bindt het evangelie ons als evangelicale christenen? Hoe bindt het goede nieuws van Jezus de generaties, onze samenleving en de wereld?

Hoofdspreker: Frank Hinkelmann

Dr. Frank Hinkelmann is theoloog en deed onder meer onderzoek naar de evangelische beweging in Oostenrijk. Hij is jarenlang werkzaam geweest bij Operatie Mobilisatie. Sinds 2014 is hij voorzitter van de Europese Evangelische Alliantie. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan. Momenteel doet hij onderzoek naar evangelische identiteit in Europese context.

Programma

De alliantiedag op zaterdag 19 oktober 2024 vindt plaats in De Pijler in Lelystad. De inloop is om 9.00 uur en het programma wordt om 16.00 uur afgesloten met een borrel. 

Het programma is afwisselend en interactief. We onderzoeken, delen en reflecteren: wat verbindt evangelicale christenen? Hoe kan je onze diversiteit duiden? En hoe verhouden we ons tot de bredere christelijke wereld? We ontdekken welke uitdagingen en kansen er liggen voor evangelisch Nederland en de evangelicale beweging wereldwijd. Dit doen we onder meer aan de hand van uitkomsten van het onderzoek en het wereldwijde congres van de Lausanne Movement. Belangrijke actuele thema's als gezond leiderschap en gebed krijgen aandacht tijdens diverse seminars en workshops. Deze helpen je bovendien bij jouw rol in onze gezamenlijke roeping voor Gods missie. Verdere details worden online gezet zodra er meer bekend is.

Aanmelden en tickets

Meld je aan vóór 31 augustus en profiteer van de vroegboekkorting. Tijdens de vroegboekperiode kost een ticket voor deelnemers van MissieNederland € 45 (daarna € 60). Niet-deelnemers betalen € 75 (daarna € 90). Dit is inclusief materiaal, koffie, thee, lunch en borrel.

Nog geen deelnemer van MissieNederland? Word dan nu deelnemer en profiteer van het kortingstarief voor deelnemers.  

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Ticket deelnemers MissieNederland € 45,00
Ticket niet-deelnemers MissieNederland € 75,00

Zie je geen tickets? Dan ben je niet ingelogd met een persoonlijk account, maar met het account van een organisatie of gemeente. Log eerst uit en log in met je persoonlijke account. Je kunt alleen persoonlijk aanmelden. Het mogelijk om (ook) anderen aan te melden. 

Ben je persoonlijk deelnemer van MissieNederland of werk je voor een deelnemende organisatie of gemeente? Kies dan het ticket voor deelnemers.