Zes jaar was Jiska, toen ze samen met haar familie vertrok naar Suriname. Haar ouders ervoeren een roeping om daar het evangelie te delen met de minst bereikte bevolkingsgroepen van het land. Terug in Nederland op zeventienjarige leeftijd moest Jiska als third culture kid (TCK) zoeken naar haar plek in Nederland. Maar de wereldwijde missie kreeg ook een plek in haar hart en dat vuur hoopt ze over te brengen op de kerk van Nederland. Jiska-Chin-A-Teh-2022---Aron-Bagel---rondBij MissieNederland doet ze dat als netwerkleider Kerk & Global missions.

Na haar hbo-studie Facility Management bekleedde Jiska meerdere leuke en uitdagende functies in het Nederlandse bedrijfsleven. Ondertussen klopte haar hart voor Gods koninkrijk door. 

Zending hoort er helemaal bij

Dat Jiska deel is van meerdere thuisfrontteams van zendingswerkers, zal niemand die haar kent verbazen. Na jaren zich vooral in de vrije uurtjes in te zetten, zette Jiska eind 2019 de stap om er nu ook haar dagelijks werk van te maken. In februari 2020 startte ze bij MissieNederland. Daar werd ze - te midden van de coronacrisis - direct in het diepe gegooid. Want de mondiale crisis had ook flinke gevolgen voor het zendingswerk. In korte tijd bouwt Jiska haar netwerk op en vraagt ze continu aandacht voor het onderwerp van haar hart. Zending hoort er ook vandaag de dag nog steeds helemaal bij en dat mag de kerk weten.

Samen met haar man Curly en 11-jarige zoon Jayden woont Jiska in Moordrecht. Een stadje verderop, in Gouda, is zij deel van een CAMA-gemeente. Sinds 2013 is Jiska binnen haar gemeente actief in het zendings- en evangelisatieteam. Met een toegewijd team zette ze in de afgelopen jaren 'zending' binnen haar gemeente opnieuw op de kaart. Zendingswerkers ervaren hierdoor de steun van een actieve achterban en thuisgemeente. Aandacht voor de wereldwijde missie is een geïntegreerd onderdeel van het gemeente-zijn geworden. Dat ziet Jiska ook graag bij andere kerken gebeuren. Samen met vele gemeenten, kerkgenootschappen, organisaties en professionals uit het MissieNederland-netwerk zet zij zich in voor verbinding tussen kerk & global missions.  

Artikelen van Jiska Chin-A-Teh

alle artikelen over global missions
13 september 2023 om 11:13

Noodhulp bij aardbeving Marokko

Op welke manier kan jouw kerk vanuit naastenliefde ondersteuning bieden waar de nood het hoogst is? Verschillende organi…
Lees verder
29 augustus 2022 om 10:00

Het verdriet van zendingskinderen

Eerder dit jaar werd ik getipt over het boek ‘Het verdriet van de zending’. Dit boek vertelt het verhaal van…
Lees verder
2 juni 2022 om 12:45

Moslims liefhebben en dienen

Hoe kunnen jij en jouw geloofsgemeenschap de liefde van Jezus delen met moslims, waar zij ook leven? Het netwerk…
Lees verder
Nieuwsbrief Kerk & Global missions

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Jiska

Stuur een bericht aan Jiska

Zo kan Jiska reageren op je bericht

Terug naar het team