16 mei

dinsdag 16 mei 2023 tot dinsdag 16 mei 2023

Begin: 20.00 uur Einde: 20.30 uur Thema: Ontdekken hoe je Bijbelverhalen zo dicht mogelijk bij de kinderen kunt brengen. Organisatie: Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap Locatie: Online Kosten: Gratis E-mailadres: mhutter@bijbelgenootschap.nl Toelichting:

Webinar voor kinderwerkers in de kerk

Werk je met kinderen in de kerk, en wil je weten hoe je Bijbelverhalen zo dicht mogelijk bij de kinderen kunt brengen? Meld je dan aan voor het gratis webinar ‘Ontdek de Bijbel met kinderen in jouw kerk’ van het NBG. Het wordt twee keer gegeven: op 11 en op 16 mei om 20.00 uur.  

In 30 minuten nemen theoloog en pedagoog Maartien Hutter en kinderwerkspecialist Lucré van Putten je mee in het kinderwerk in de kerk. 'Onze missie is dat de Bijbel opengaat voor kinderen en dat zij betekenis ontdekken in de Bijbelverhalen', zegt Maartien Hutter. 'Daarvoor geven we kinderwerkers handvatten in kinderdienstmethode Bijbel Basics, uitgegeven door het Bijbelgenootschap.’ Bijbel Basics is opgezet vanuit de kindertheologie, een open, ontdekkende manier om actief en gelijkwaardig met Bijbel en geloof aan de slag te gaan. In het webinar maak je kennis met Bijbel Basics.

Het webinar behandelt praktische vragen als: ‘Welke aanpak past bij onze kerk én onze groep kinderen?’ of: ‘Hoe zorg ik dat de boodschap over Gods liefde voor ons echt over komt bij de kinderen?’ Naast de bovengenoemde sprekers zal een gebruiker vertellen over de ervaringen met Bijbel Basics. Ook is er ruimte voor vragen.

Het  webinar is gratis. Aanmelden en kiezen voor 11 of 16 mei kan via deze link: https://www.bijbelbasics.nl/webinar-kinderwerker/

 • 27 mei

  Missionaries on the Move

  InToMission
 • 27 mei

  Children at Risk: trauma en misbruik

  Jeugd met een Opdracht Heidebeek
 • 28 mei

  Open avond Inside-out

  De Wittenberg
 • 28 mei

  Masterclass Platform Christelijk Opvoeden

  Xpeditie 3.6.0