5 nov.

donderdag 5 november 2020 tot donderdag 5 november 2020

Begin: 20:00 uur Einde: 21:00 uur Thema: Psychose bij jongeren Organisatie: De Hoop ggz en Stichting Vrienden van De Hoop Locatie: Thuis op de bank (de avond kun je kijken via livestream) Kosten: De avond is gratis. Een gift voor De Hoop wordt aanbevolen. E-mailadres: info@vriendenvandehoop.nl Toelichting:

Op donderdag 5 november organiseert De Hoop ggz een thema-avond voor kerken over ‘Psychose bij jongeren’. Vanwege het Corona-virus wordt de avond online gehouden en via livestream uitgezonden. Wij nodigen jou als jeugd pastoraal werker, jongerenwerker, predikant/voorganger, ouderling, diaken, jeugdleiding of geïnteresseerde van harte uit om online mee te kijken.

Symptomen
Tijdens de avond gaat Marijke Koers (coördinator kerkrelaties bij Vrienden van De Hoop) in gesprek met Chris Verhagen, (jeugd-)psychiater bij De Hoop ggz. Wat is een psychose en hoe herken je de symptomen? En hoe kun je er als kerkelijke gemeente zijn voor jongeren die last hebben van een psychose? Deze avond geeft Chris Verhagen praktische handvatten hoe je een jongere met een psychose kunt ondersteunen, begeleiden en zo nodig doorverwijzen.

De thema-avond kun je op 5 november vanaf 20 uur online volgen via livestream. Tot uiterlijk 3 november kun je je gratis inschrijven via www.vriendenvandehoop.nl/kerkenavonden. Op 4 november ontvang je de link voor de livestream.

Vraag het de psychiater
Via het inschrijfformulier heb je de gelegenheid om alvast al je vragen vanuit de praktijk te stellen. Tijdens de thema-avond zullen we ingaan op deze vragen. Daarnaast schenken we aandacht aan de manier waarop de kerken en De Hoop elkaar structureel kunnen versterken.

De Hoop
De Hoop is een christelijke ggz-organisatie, die kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen of verslavingsproblemen helpt om tot herstel te komen. Specialistische medewerkers van De Hoop integreren hierbij professionele expertise met de principes van het christelijk geloof.
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Vrienden van De Hoop.

Graag tot 5 november!

 • 20 jul.

  Mini DTS

  Jeugd met een Opdracht Heidebeek
 • 22 jul.

  YNGbelieve Summercamp

  YNGbelieve
 • 22 jul.

  15-jarig Jubileum

  Camps4Kids
 • 22 jul.

  Kerkleidersdag

  New Wine