Merkbaar aanwezig

Shownotes bij de podcast Kerk & Samenleving

19 mei 2020
  • Profielafbeelding van Jan Wolsheimer
    Door:
    Jan Wolsheimer
Jan Wolsheimer spreekt met CAMA-collega en vriend Rocco Rausch over de invloed van theoloog en kerkplanter David Fitch op zijn leven. Vanuit het boek ‘Merkbaar aanwezig’ spreken de vrienden over de drie cirkels en de zeven disciplines die Fitch hanteert.

Gast: Rocco Rausch

Meer over deze aflevering

Onlangs organiseerde MissieNederland een webinar met David Fitch, professor theologie aan Northern Seminary in Chicago. Vanuit de Christian & Missionary Alliance (CAMA) gaf hij leiding aan diverse kerken als voorganger. David is auteur van diverse boeken over kerk-zijn, waaronder het boek Merkbaar aanwezig. Dit door CAMA Zending vertaalde boek beschrijft zeven disciplines waarin God nadrukkelijk belooft aanwezig te zijn, juist door de lokale kerk heen. Met pakkende verhalen en creatieve ideeën laat Fitch zien hoe deze disciplines eenvoudig toe te passen zijn in het dagelijks leven. 

Over de gasten

Rocco Rausch is voorganger in Tilburg en netwerker bij de Christian & Missionary Alliance. Jaren terug kwam hij in contact met David Fitch en raakte hij onder de indruk door zijn onderwijs. Zo zorgde hij er onder andere voor dat het boek Merkbaar aanwezig in het Nederlands beschikbaar kwam. 

Verwijzingen

  • In de uitzending wordt gerefereerd aan het webinar dat MissieNederland organiseerde over Merkbaar aanwezig in de coronacrisis. Je kunt dit webinar terugkijken via onze website. Terugkijken is gratis, maar je hebt wel een account nodig. 
  • Het boek Merkbaar aanwezig is hier te bestellen.

Deze afleveringen vind je wellicht ook interessant

De maakbaarheid voorbij

In deze editie van de Kerk & Samenleving-podcast van MissieNederland spreekt Jan Wolsheimer met Johan ter Beek om te…
Lees verder

Polarisatie en conflicten als gevolg van de coronacrisis

In deze editie van de Kerk & Samenleving-podcast van MissieNederland spreekt Jan Wolsheimer met Eddy de Pender - med…
Lees verder

De kerk in Egypte en Nederland

In deze editie van de Kerk & Samenleving-podcast van MissieNederland spreekt Jan Wolsheimer met Jos Strengholt - pri…
Lees verder