#2.1- Start 2021 goed en investeer in soul care

Shownotes bij de INNOV8-podcast

13 januari 2021
 • Profielafbeelding van Martine Versteeg
  Door:
  Martine Versteeg

Hoe beginnen we als jeugdwerkprofessionals het nieuwe jaar goed? "Soul care (zorgen voor je ziel) is essentieel voor jeugdwerkers en zeker in deze tijden. Het is meer dan zorgen voor jezelf. God wordt een onderdeel van die zorg.", aldus Colin Piper van de Wereld Evangelische Alliantie.

Gasten: Colin Piper

Over de gasten

Colin Piper is directeur van de Youth Commission van de World Evangelical Alliance. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring in het christelijk jeugdwerk en werkt in 70 verschillende landen werledwijd, aan het versterken van nationaal en internationaal jeugdwerk.

Aan de slag

Wil jij naar aanleiding van deze podcast aan de slag? Hieronder vind je tips vanuit het MissieNederland netwerk:

 • Wanneer je in een moeilijke situatie bevindt of worstelt met belangrijke levens- of geloofsvragen biedt stichting e-pastoraat, pastoraat via mail. 
 • Navigators LEF ontwikkelde RESET een tweedaagse toerusting. RESET biedt je niet alleen eenmalig tijd om op adem te komen, maar geeft tools in handen om tot echte gedragsverandering te komen. De combinatie van onderbouwde input, een concreet plan en follow-up dragen hieraan bij. RESET helpt jou om te kiezen voor gezonde ritmes die op de lange termijn meer rust, focus en vrede brengen.
 • Zoek je een senior jeugdwerker als coach? Jeugdwerk.info is een platform van zzp-jeugdwerkproffesionals. De aangesloten professionals hebben al veel ervaring in het begeleiden en cochen van jeugdwerkers.
 • Of je bidden nu saai en moeilijk vindt of juist op zoek bent naar nieuwe ideeën? 24/7 Payer Nederland wil je helpen gebed te integreren in je dagelijks leven. 
 • In het MissieNederland-netwerk zijn diverse coaches aangesloten als Persoonlijk Professioneel Deelnemers, die jou graag verder helpen. 
 • In 2016 ontwikkelde MissieNederland (toen nog EA) de brochure: We love our youth worker. Een brochure die jeugdwerkers en hun werkgevers helpt om goede randvoorwaarden te creeren voor de jeugdwerker zelf en haar/zijn werk. 

Deze afleveringen vind je wellicht ook interessant

#2.7 - Kindertheologie geeft ruimte voor God én jonge mensen

Zijn kinderen, tieners en jongeren lege vaten die wij als jeugdwerkleiding en opvoeders moeten vullen met kennis en erva…
Lees verder

#2.6 - Zomerkampen als verlengstuk van de lokale kerk

Wat kan het kerkelijk jeugdwerk leren van de kamporganisaties uit het MissieNederland-netwerk? Wat is de waarde van een …
Lees verder

#2.5- Kerk helpt kiezen: studie, werk of tussenjaar

Deze maand doen weer tienduizenden jongeren eindexamen. Hoe helpen we jonge mensen goede keuzes te maken na hun middelba…
Lees verder