# 1.8 - Vijf gewoontes om impact te hebben op jongeren

Shownotes bij de INNOV8-podcast

20 december 2019
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

Hoe kun je impact hebben in de levens van jongeren? Jonathan Pellegrom omschrijft in zijn nieuwe boek vijf gewoontes waarin je vanuit het evangelie betekenisvolle impact kunt hebben op het leven van jongeren.

Gast: Jonathan Pellegrom

Meer over deze aflevering

Deze extra aflevering van de INNOV8-podcast is naar aanleiding van de boeklancering van De 5 gewoontes van Jonathan Pellegrom. 

"Jonathan Pellegrom neemt de lezer mee op een boeiende ontdekkingstocht door het leven van jongeren in onze tijd. Hij wisselt ontroerende verhalen af met goede theorie over het aanleren van nieuwe gewoontes om impact te hebben jongeren. Hoewel ik mij geen jeugdwerker voel, lukt het Jonathan zonder moeite om me aan te sporen nieuwe gewoontes te leren."
Jan Wolsheimer - directeur MissieNederland

Over de gast

Jonathan Pellegrom is jongerenwerker, schrijver en spreker. Hij is werkzaam bij Agapè, binnen de afdeling Athletes in Action. Hij heeft meerdere jaren leiding gegeven aan het missionaire jongerenwerk binnen Agapè en is al ruim twaalf jaar werkzaam met straatjongeren en betrokken bij kerkelijk jeugdwerk, pleegzorg en jeugdzorg.

Eerder schreef Jonathan het boek 'Als christen aansluiten bij jongeren van de straat - Handboek missionair jongerenwerk'.

Aan de slag

Wil jij naar aanleiding van deze podcast aan de slag om de connectie te maken met jongeren binnen en buiten jouw kerk. Wil je vanuit het evangelie levensveranderende impact te hebben op hun leven? Hier zijn tips uit het MissieNederland-netwerk:

  • Bekijk de website www.de5gewoontes.nlen ontdek meer over dit boek. Ook zijn trainigen beschikbaar naar aanleiding van het boek. 
  • Volg een van de trainingen van Youth for Christ. Een organisatie met hart voor jongeren in jouw buurt 
  • Start door te gaan sporten in jouw wijk! Laat je hiervoor inspireren en toerusten door Atheletes in Action.
  • Interesse om vanuit jouw kerk een jongerencentra te starten? TeenChallenge helpt je graag hier stappen in te nemen. 

Ben jij deelnemer van MissieNederland en heb jij ook handvatten om de kerk te helpen impact te hebben op het leven van jongeren? Laat het ons weten! Dan voegen wij graag jouw input op deze pagina. 

Deze afleveringen vind je wellicht ook interessant

#2.7 - Kindertheologie geeft ruimte voor God én jonge mensen

Zijn kinderen, tieners en jongeren lege vaten die wij als jeugdwerkleiding en opvoeders moeten vullen met kennis en erva…
Lees verder

#2.6 - Zomerkampen als verlengstuk van de lokale kerk

Wat kan het kerkelijk jeugdwerk leren van de kamporganisaties uit het MissieNederland-netwerk? Wat is de waarde van een …
Lees verder

#2.5- Kerk helpt kiezen: studie, werk of tussenjaar

Deze maand doen weer tienduizenden jongeren eindexamen. Hoe helpen we jonge mensen goede keuzes te maken na hun middelba…
Lees verder