Ga deze zomer op reis met Abraham

De Wonderwolk

8 juli 2024 om 15:00
  • Profielafbeelding van De Wonderwolk
    Door:
    De Wonderwolk

De zomerperiode staat weer voor de deur! Het is een beetje een cliché, maar wat gaat zo’n jaar ontzettend hard. Alweer zomer…  Maar goed, voordat we gaan lopen zuchten: ik heb weer superleuke dingen gevonden offline en online waarmee je deze maand Gods liefde kunt delen met kinderen.  

Daar gaan we: 

Bedenk je… dat Jezus altijd bij je is! Waar je ook gaat op vakantie. Ook heel handig als je kindje uit logeren gaat en dat heel spannend vind. Extra hulp nodig? Bekijk dan onze vertelplaten over ‘Op reis met Jezus’ en de kleurplaten rond dit thema. 

Ga op reis met… Abraham. Je hebt dan een touw, een jas, een stok en wat spullen nodig die Abraham meenam. Trek de jas aan en knoop een touw om je middel. Zoek buiten een mooie wandelstok en pak samen de spullen die Abraham meenam. Misschien een broodje, een appel, een boek… Zing samen het liedje ‘Abram, ga op reis’ van Zing in de Kring en loop rond. Kun je alles dragen? Heb je misschien anders een kameel bij je? Misschien wil iemand wel even kameel spelen en mag je op z’n rug. Gegarandeerd plezier! 

Los samen... raadsels op! In de Bijbelse Reiskoffer vind je 30 raadsels, met elk een Bijbeltekst en drie aanwijzingen. Wie raadt er als eerste wat er in de koffer zit?

Geniet… van alle mooie bloeiende bloemen buiten, maar wist je dat je ook papieren bloemen binnen kan laten knutselen? Ik zag dit grappige filmpje. Wij probeerden het thuis uit en het werkte echt! Wil je het ook proberen? Download dan gratis onze template. 

Regent het? Vul dan… de voorraad knutselspullen aan met wat mooie viltstiften, vouwblaadjes, potloden, knijpers en ijsstokjes en laat de kinderen lekker hun gang gaan. Leuk om te doen: spaar dozen op. Dit worden auto’s, vliegtuigen, boten, tv’s of zelfs een dier. Of geef het zomerdoeboek van de Wonderwolk. Een lekker dik zomerdoeboek van 42 pagina’s vol puzzels, letter- en cijferopdrachten, kleurplaten, verhalen (Abraham en Ruth) en spelletjes.  

Word... een Bijbelheld! Je krijgt zes kleurplaten met een Bijbeltekst om uit het hoofd te leren voor 2 euro. Kleur elke week een kleurplaat en leer de tekst uit je hoofd. Week voorbij? Kleur dan en stukje van de held in op de heldenkaart. Zo zie je ook hoelang de vakantie nog duurt.

Tot slot willen we je graag voor deze zomer de zegen meegeven uit Numeri:

‘Moge de Heer u zegenen en u beschermen, moge de Heer het licht van zijn gelaat over u doen schijnen en u genadig zijn, moge de Heer u zijn gelaat toewenden en u vrede geven.’  

Lees verder