Nieuws van Huis van Gebed

Rafaël Nederland

28 juni 2024 om 12:00
  • Profielafbeelding van Rafaël Nederland
    Door:
    Rafaël Nederland
Op zaterdag 15 juni was het dan eindelijk, na een aantal weken voorbereiding zover: 20 bidders kwamen bij elkaar, om een dag van gebed en aanbidding mee te maken. Verschillende gemeentes waren vertegenwoordigd, Gouda, Amersfoort, Rotterdam, Rivierenlanden en Arnhem, waarbij de grootste groep uit Amersfoort kwam.
We waren rijk gezegend met twee fantastische aanbiddingsleiders. Uiteraard begonnen we met aanbidding. Na een korte tijd van onderwijs gingen we bidden voor onze oudste broer Israël. De introductie hiervoor werd door Jaap van Vliet geleid waarna we in groepjes gebeden hebben. Na een korte pauze met koffie (en lekkers) hebben we opnieuw samen God aanbeden gevolgd door een introductie voor gebed voor Nederland door George Zichterman. We hebben ook hier weer, aansluitend in groepen intensief voorbede gedaan voor ons land. De uitdaging die daarop volgde was voor sommigen nieuw; we hadden namelijk voor elke gemeente in Nederland en België een blanco vel neergelegd met de naam van de betreffende kerk erop. Ook de contacten die we via het Huis van Gebed in de loop van de jaren hebben opgebouwd hebben we daarbij betrokken. De uitdaging was om een bemoediging, een woord van kennis, een bijbeltekst of een aanmoediging op te schrijven. Na een half uur waren alle 44 vellen volgeschreven! Iets wat sommigen niet verwacht hadden, maar wat ons uiteraard veel vreugde gaf.
Na de voortreffelijke lunch kwam de laatste, niet onbelangrijke, uitdaging, namelijk om te bidden voor inzicht m.b.t. mogelijke pionierplekken in Nederland. Waar is er specifiek plaats voor het DNA van onze beweging. We hadden daarvoor de kaart van Nederland opgehangen en..... jawel er kwamen wel degelijk plaatsen naar voren. We gaan die uiteraard hier niet noemen omdat we de mensen die deze plaatsen aangedragen hebben gevraagd hebben de komende maanden te bidden. Waar mogelijk, hebben we zo ook aangemoedigd om de plaatsen te bezoeken voor een gebedswandeling.
Als laatste hebben we voor elkaar gebeden en elkaar gezegend met profetische woorden, bemoedigingen en soms ook met een stevig omhelzing. Al met al was het een geweldige dag, waar we in het najaar opnieuw gevolg aan zullen geven.

Namens Huis van Gebed, Henk de Ronde