Ondanks Bijbelapps blijft vraag naar fysieke Bijbels groot

Bible League

27 juni 2024 om 11:00
  • Profielafbeelding van Bible League
    Door:
    Bible League

Steeds meer mensen gebruiken een smartphone. Om hun bankzaken te regelen, het nieuws te volgen, hun stappen te tellen of om recepten op te zoeken. Digitalisering dringt door tot veel terreinen van ons leven. Ook bij het lezen van de Bijbel. Bijbelapps maken het mogelijk om altijd en overal de Bijbel te openen.

Digitalisering is ook in Kenia al lang geen vreemd woord meer. Ongeveer de helft van de bevolking gebruikt regelmatig een smartphone en dat aantal stijgt alleen maar. Louiza Mwalekwa, directeur van Bible League Kenia, vertelt over de impact die dit heeft op het werk van Bible League. “Veel mensen die in de afgelegen gebieden wonen, hebben geen smartphone. In sommige gebieden is zelfs nog helemaal geen stroom”, vertelt ze. “Bible League is juist in dat soort gebieden werkzaam.”

Paulus benadrukte al in zijn Hebreeënbrief hoe belangrijk persoonlijke relaties tussen gelovigen zijn. ‘En laten wij op elkaar letten door elkaar aan te vuren tot liefde en goede werken. Laten wij de onderlinge bijeenkomst niet nalaten, zoals het bij sommigen de gewoonte is, maar elkaar aansporen, en dat zoveel te meer als u de grote dag ziet naderen.’ (Hebreeën 10:24-25)

Lees verder