Inloophuis Dordrecht: een plek zonder eenzaamheid

Vrienden van De Hoop

21 juni 2024 om 13:00
  • Profielafbeelding van Vrienden van De Hoop
    Door:
    Vrienden van De Hoop

Het Inloophuis in Dordrecht biedt al ruim zestien jaar een plek waar kwetsbare mensen terecht kunnen voor ontmoeting. Iedere dag zijn er zo’n 50 tot 80 gasten. Er komen veel daklozen, maar ook mensen die even behoefte hebben aan gezelligheid en een praatje.

Willem is een van de vaste bezoekers. Hij vertelt: “Ik kom hier zo’n 2,5 jaar, elke keer als ze open zijn. Het geeft me een break van het vele alleen thuis zitten. Ik ben 76 en woon in een seniorenflat maar heb geen contact met de mensen daar, dat mis ik echt. In het Inloophuis ben je even onder de mensen. Ik zit graag alleen, met een krantje en een koffie. Dat vind ik fijn, ik kom niet echt voor de andere bezoekers. Maar met de vrijwilligers heb ik een goede band. Ik kom echt voor de praatjes met de vrijwilligers, het zijn zulke lieve, fijne mensen!”

Lees verder