Eten op Soedanese school: aantal kinderen groeit snel

Stichting Nijlvallei

17 juni 2024 om 15:00
  • Profielafbeelding van Stichting Nijlvallei
    Door:
    Stichting Nijlvallei

Vier maanden geleden begonnen we een Koptische Kerk in de Caireense wijk Ezbet al-Nakhl te helpen met hun Soedanese school.  Er kwamen het afgelopen jaar enorm veel vluchtelingen naar Egypte, en deze kerk trok zich het lot van de kinderen aan.  Ze begonnen een schooltje in hun kerkgebouw, met 5 klassen em 120 kinderen.  We geven deze 120 kinderen eens per week een stevige lunch. Een aantal dames in de kerk maakt het eten klaar, en wij betalen voor dat eten. Dat kost ongeveer €60 per week. 50 cent per kind...

Veel van deze kinderen komen met honger naar school omdat hun ouders als vluchteling in Egypte geen enkele steun krijgen, en werk is er haast niet. Dus is er doorgaans geen geld om de kinderen met volle maag naar school te sturen. 

Gisteren belde ons kantoor in Cairo me met de mededeling dat sinds maart het aantal kinderen op school naar 240 is gestegen. De kerk kan het eten extreem goedkoop inkopen, maar we willen niet dat de kwaliteit van het eten per kind gaat lijden onder de verdubbeling van het aantal kinderen en dus gaan we er van uit dat we onze bijdrage ook moeten verdubbelen. We hebben dit nog niet met de kerk besproken, want we willen geen valse hoop wekken.

Het is nu bijna schoolvakantie in Egypte, maar in september willen we graag alle 240 kinderen een goede lunch kunnen voorzetten, elke week één of twee keer. Dat gaat ons dus €60 per week extra kosten. De kosten per maand komen daarmee op €500.

"Wie dan de goederen van de wereld heeft, en zijn broeder gebrek ziet lijden, maar zijn hart voor hem toesluit, hoe kan de liefde van God in hem blijven?" (1 Johannes 3.17, HSV) 

Wilt u overwegen één of meer weken voor uw rekening te nemen? Elke €120 betekent een heerlijke, stevige, gezonde lunch voor maar liefst 240 kinderen! 

Lees verder