Muad (1,5) in de rode zone: hij is ernstig ondervoed

World Vision

13 juni 2024 om 15:00
  • Profielafbeelding van World Vision
    Door:
    World Vision

Kun je het je voorstellen? Dat je je zoontje van 1,5 jaar oud geen eten meer kunt geven? Het overkomt de Somalische moeder Fatuma. Om te vluchten moet zij alles achterlaten en heeft ze niet genoeg voedsel voor haar zoontje. De kleine Muad weegt nog geen 7 kilo. Hij heeft het gewicht van een kind van 4 maanden... Zijn lichaam is uitgeput en zijn organen werken niet goed. Zijn leven is in gevaar door ernstige ondervoeding. 

Ernstig ondervoed

Fatuma gaat met de kleine Muad naar een gezondheidskliniek. Een World Vision medewerker onderzoekt hem op ondervoeding. Hij meet met een speciaal bandje, zoals hieronder, de omvang van zijn bovenarm. Muad zit in de rode zone. Hij is ernstig ondervoed. 

Als ik denk aan de miljoenen kinderen die ondervoed zijn, maakt dat me verdrietig. Elke 10 seconden overlijdt er een kind in de rode zone. Dit mogen we niet laten gebeuren. Samen kunnen we voorkomen dat kinderen sterven van de honger. Voor 24 euro kunnen we al één kind helpen. Komt jouw gemeente in actie om zoveel mogelijk kinderen naar een gezond gewicht te helpen?

Lees verder