Focusplaza Foundation stopt

Uganda Child Care Foundation

3 juni 2024 om 11:30
  • Profielafbeelding van Uganda Child Care Foundation
    Door:
    Uganda Child Care Foundation

‘We willen je op de hoogte brengen van het feit dat we de stichting Focusplaza Foundation gaan opheffen.’ Het zijn de eerste woorden van de brief die UCCF deze week ontving. Een brief om het besluit van het bestuur van de Focusplaza Foundation verder toe te lichten. Na het overlijden van oprichter en voorzitter Gerrit Grievink een logisch maar pijnlijk besluit. Een besluit dat een einde maakt aan onze waardevolle samenwerking.

“De Focusplaza Foundation was een verlengstuk van onze stichting. Een partnerorganisatie die met focus op de zakelijke markt vele grote projecten kon realiseren waar de sponsorkinderen van UCCF direct en indirect van profiteren,” legt Reina Schenkel uit. UCCF kijkt dan ook dankbaar terug op het werk van de Focusplaza Foundation: het verder uitrollen van het koffieproject, de realisatie van het Skills Development Center, de bouw van de maïsfabriek, de aanleg van watersystemen en de bouw van een kliniek die toegang tot medische zorg mogelijk maakte in Kasaka.

Met het opheffen van de stichting stopt het werk in Oeganda gelukkig niet. Zo legt het bestuur in de brief uit: ‘Afgelopen jaar hebben we als bestuur er alles aan gedaan om het kostbare en waardevolle werk van Gerrit en de Focusplaza Foundation af te ronden en over te dragen aan anderen, zodat het werk in Oeganda voortgang kan vinden. We zijn overtuigd dat met het stoppen van onze stichting het werk van God niet stopt.’

UCCF is één van de organisaties die het werk van de Focusplaza Foundation zal voortzetten. Zo vallen het Skills Development Center en de medische kliniek in Kasaka voortaan onder onze verantwoordelijkheid. We bedanken via deze weg het bestuur en de medewerkers van de Focusplaza Foundation voor tien jaar samenwerking. Tien vruchtbare jaren die we zullen blijven koesteren.

Lees hieronder de volledige brief die we mochten ontvangen en kijk mee naar de collage die het werk van de Focusplaza Foundation visualiseert.

Lees verder