...over Sjavoeot vieren

De Wonderwolk

31 mei 2024 om 11:30
  • Profielafbeelding van De Wonderwolk
    Door:
    De Wonderwolk

Zie jij ook al uit naar de zomervakantie? Ik kom net van het strand gerold, wij hebben namelijk een lang weekend Spanje achter de rug waar mijn zwager mocht trouwen. Maar nu is opstarten weer extra moeilijk. Wel heb ik weer hebben liggen scrollen naar toffe manieren om Gods liefde te delen met kinderen.

Daar gaan we:

Vier eens… Sjavoeot. De bekende feestdagen zijn weer achter de rug en daarmee ook onze houvast in de geloofsopvoeding. Maar in de Bijbel zijn meer feesten die we kunnen gebruiken om onze kinderen over de liefde van God te vertellen. Bijvoorbeeld Sjavoeot, de Hebreeuwse naam voor Wekenfeest, dat dit jaar wordt gevierd op 12 en 13 juni. Het Wekenfeest is één van de drie grote Joodse feesten. Het is voor joden de afsluiting van Pesach: de uittocht uit de slavernij van Egypte wordt bekroond met het ontvangen van de Tora op de berg Sinai. Wij aan het Wekenfeest een andere invulling gegeven door er Pinksteren voor in de plaats te stellen. Maar hoe mooi is het om dit Wekenfeest te gebruiken om jouw kind over Gods liefde te vertellen.

Meer weten? Bekijk zelf eens… dit filmpje met een simpele de uitleg over Sjavoeot.

Op het Wekenfeest wordt in de synagoge het boek Ruth gelezen. Waarschijnlijk omdat het verhaal over Ruth zich afspeelt tegen de achtergrond van de oogst.
Lees.. met je kind ook het verhaal van Ruth in onze Peuterbijbel of bekijk het filmpje met het verhaal op YouTube. 

Of puzzel... samen je kind in ons zomerdoeboek waarin ook het verhaal van Ruth terugkomt.

Ga naar… een fruitpluktuin! Sjavoeot was een oogstfeest. Hoe leuk is het om met jouw kind ook ergens fruit te gaan oogsten. De meeste pluktuinen openen half juni. Google even of er eentje bij jou in de buurt is. Of kijk op deze site.

Kleur… de 10 geboden. Sjavoeot is naast een oogstfeest ook een openbaringsfeest. De joden herdenken op deze dag namelijk dat God zijn Wet openbaarde. Tot 1 juli kun je onze 10 geboden kleurplaten hier gratis downloaden.

En tot slot… een bemoediging! 
"Geprezen zij de Heer, dag aan dag,
deze God draagt ons en redt ons,
onze God is een reddende God."

Psalm 68:20

Lees verder