Gods liefde in Tijuana - De weg naar iTeams NL

iTeams NL

30 mei 2024 om 17:00
  • Profielafbeelding van International Teams NL
    Door:
    International Teams NL

‘Ik heb ontdekt dat geloof een levenslange reis is waarbij ik mijn voeten diep in de warmte van Gods liefde laat zinken en erop vertrouw dat hij de weg wijst.’ – Leila Grandemange 

De weg naar iTeams NL

In 2023 was ik in Tijuana Mexico voor een discipelschapstraining. Na de 3 maanden lesperiode ervoer ik dat God wilde dat ik langer in Tijuana zou blijven om daar in Zona Norte (de wijk waar ook de rosse buurt zich bevindt) hoop en liefde te delen. Ik kwam in contact met twee lokale organisaties die daar werkzaam waren. De ene organisatie richt zich met name op het bereiken van kinderen om hen te onderwijzen van eten te voorzien. De andere organisatie is een gebedshuis in de rosse buurt waar God wordt aanbeden, waar voorbede wordt gedaan voor de wijk en waar wordt uitgereikt naar de vrouwen in de rosse buurt. Om ook vanuit Nederland te worden begeleid en ondersteund, ben ik op zoek gegaan naar een organisatie die me hierin zou kunnen voorzien en met mij samen wilde werken om de kinderen, vrouwen en families in Zona Norte te bereiken met het Evangelie. Zodoende kwam ik terecht bij iTeamsNL. Bij en in hen vond ik een warm team die met mij meedacht, mij begeleide en trainde en ook op afstand ondersteuning bied en met mij mee wil denken.

Gods liefde in Zona Norte

Zona Norte is een wijk die bekend staat om drugshandel, prostitutie en geweld. In deze wijk wordt door veel mensen Santa Muerte, de Heilige Dood, vereerd. In deze wijk delen we Gods liefde met de kinderen die elke dag bij ons komen voor ze naar school gaan. We delen met hen het Evangelie, berieden hen voor om naar school te gaan en geven hen ontbijt. Doordat we de kinderen naar school kunnen brengen en ze hierdoor onderwijs krijgen, bouwen ze mogelijkheden op voor een stabielere toekomst. Daarnaast hebben ze een plek waar ze hun verhaal kunnen doen en waar ze momenten van rust hebben in hun chaotisch en onstabiel en onzeker leven. Ik vind het verder fijn om relaties op te bouwen met de vrouwen op straat. Door het elke keer aanwezig zijn, groeit het vertrouwen en openen ze zich steeds meer om te luisteren naar het verhaal over Gods liefde voor hen. In deze ruwe werkelijkheid waar vrouwen geen andere weg zien om voor hun familie te zorgen dan om hun eigen lichaam te verkopen, blijft er niets anders over dan je vast te houden aan God. Hij wijst de weg, Hij geeft de juiste woorden of Hij laat zien dat het aanwezig zijn op dit moment het enige is wat telt. Hij doet het échte werk. Ik hoef alleen maar aanwezig te zijn en Zijn liefde te delen en op die manier het verschil te maken voor de kinderen, de vrouwen de families in Zona Norte. Want Hij is aan het werk! Een groot getuigenis hiervan is dat op dit moment een heel gezin (vader, moeder en kinderen) elke week naar het gebedshuis komen en ervoor gekozen hebben om op een andere manier voor inkomsten te zorgen. Dit is niet makkelijk, maar zij vertrouwen erop en getuigen dat God zorgt en zorgen zal.

Lees verder