Verandering in het leven van Rania en haar man

Arab Vision

28 mei 2024 om 15:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Wekelijks zijn onze collega’s van nazorg in gesprek met tientallen Arabische mensen, vrouwen en mannen met hun eigen vragen en zorgen. In het contact, dat soms maanden duurt, zien we, stapje voor stapje, levens veranderen.

Hier is het (verkorte) verhaal van Rania, een Syrische moslimvrouw, 43 jaar oud. Ze neemt contact op via onze Facebookpagina ‘Abgha Hayat’ (Ik wil leven). Ze is zes maanden getrouwd met haar Jordaanse man en woont nu me hem in Jordanië, in het huis van zijn familie. Ze houden veel van elkaar maar de familie van haar man, vooral zijn moeder en zus, bemoeien zich overal mee en dat geeft grote spanning in hun relatie. Het leidt tot zoveel problemen dat Rania wanhopig het huis verlaat en terug naar haar ouders in Syrië reist en overweegt te scheiden.

Ze gaat in gesprek over haar psychische en emotionele frustratie en vraagt om hulp. We luisteren naar haar verhaal, helpen haar met een plan hoe ze met haar schoonfamilie om kan gaan en we spreken over de relatie met haar man. Na ons gesprek praat ze met hem en stelt een aantal voorwaarden voor haar terugkeer naar huis. Daarna keert ze terug. Samen besluiten ze om meer privacy in hun eigen leven te hebben zolang ze nog in het ouderlijk huis wonen. Tot haar verrassing respecteert haar schoonfamilie hun keuzes en komt er rust en vrede in huis.

Rania bedankt ons voor de hulp en zegt dat wij de reden zijn voor hun succesvolle huwelijk.

Lees verder