GZB en IZB bieden unieke kans om kennis te maken met pioniersplekken in Duitsland

IZB

27 mei 2024 om 11:30
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Hoe bereik je mensen van buiten de kerk met het christelijk geloof? Is dat een vraag die ook jou bezighoudt? De GZB en IZB bieden je de unieke mogelijkheid om je te laten inspireren door het evangelisatiewerk in Duitsland.

Welke woorden en vormen gebruik je? De GZB en IZB zijn allebei bezig met dit soort vragen. De context is verschillend, maar de essentie hetzelfde: we willen het mooiste wat we hebben delen met de mensen om ons heen: het Evangelie! Juist door zending in binnen- en buitenland met elkaar te verbinden, gaan we meer begrijpen van de breedte, lengte, diepte en hoogte van Gods liefde. Als Lichaam van Christus kunnen we elkaar tot een hand en een voet zijn. En elkaar inspireren in onze roeping om het Evangelie te delen, in woorden en daden.

Pionieren in Duitsland

De kerk in met name het oosten van Duitsland is klein. Veel mensen weten nauwelijks iets over het christelijk geloof. Juist hier willen zendingswerkers Gerrit & Jorine van Dijk en Gerard & Janneke de Wit Gods liefde delen. Maar hoe doe je dat in een omgeving waar voor religie geen plek meer is in de samenleving? Vele jaren hebben beide families geïnvesteerd in het leggen van contacten en het organiseren van allerlei activiteiten, zoals een kinderclub, openlucht kerstfeest en een straatcafé. Na een periode van zaaien, ontstaan er nu in de steden Schwerin en Rostock langzaam maar zeker christelijke gemeenschappen.

Reis naar Duitsland

Met een missionair bewust reisgezelschap gaan we bij hen op bezoek. Om te zien hoe zij in een context waarin bijna niemand God kent nieuwe wegen zoeken om in woorden en daden als kerk zichtbaar te zijn in de samenleving. Hoe? Hierover gaan we met elkaar, de zendingswerkers en de kerk in Duitsland in gesprek! Zodat we met hernieuwde energie verder kunnen!

De reis vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2024 en kost € 695. De doelgroep zijn missionair bewuste mensen, zoals bijv. evangelisatie-ouderlingen, mensen die actief zijn binnen een pioniersplek of een afgevaardigde van de zendings- en evangelisatiecommissie.

Lees verder