Zomer-Bijbel-Week

Mensenkinderen

23 mei 2024 om 16:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Sara is 6 jaar. Ze heeft in haar jonge leventje al heel veel meegemaakt. Vorig jaar moest ze samen met haar moeder, broertjes en opa en oma halsoverkop vluchten uit Nagorno-Karabach. Ze moesten alles achterlaten. Wat was Sara bang. Haar vader kon niet op tijd wegkomen en werd doodgeschoten. Sara woont nu met haar moeder, broertjes, opa en oma en 20 andere vluchtelingengezinnen in een oud vervallen schoolgebouw in de buurt van Yerevan; Armenië. Ze mist haar vader heel erg. Ook in Moldavië wonen duizenden kinderen die, net als Sara, weten wat vluchten en verdriet is. Zij moesten vluchten voor de oorlog in Oekraïne en worden nu opgevangen in Moldavië. Niemand weet of ze ooit weer terug kunnen naar Oekraïne.

Straks, als het zomer is, dan zijn de scholen gesloten en heeft Sara 3 maanden vrij. Sara ziet daar heel erg tegen op, want ze vindt het veel leuker om naar school te gaan dan elke dag ‘thuis’ te zijn.

Wat vreselijk dat jonge kinderen in zulke angstige en onzekere situaties moeten leven. Vindt u ook niet? Om deze kinderen even uit de harde realiteit te halen, biedt Mensenkinderen hen een Zomer-Bijbel-Week aan. Vijf dagen lang mogen ze in een veilige omgeving genieten van een afwisselend programma. Er is volop ruimte om te spelen, te knutselen en te sporten. Elke dag wordt er een verhaal uit de Bijbel verteld of uitgebeeld. Er wordt gezongen en gelachen, maar ook gehuild... Want veel kinderen hebben het erg zwaar door de armoede, door misbruik, door ouders die verslaafd zijn of omdat ze vader of moeder missen. Tijdens de Zomer-Bijbel-Week kunnen de kinderen hun verhaal kwijt bij de leiding of er wordt met elkaar in groepjes gesproken over wat ze moeilijk vinden. Dat lucht enorm op.