Gedichtenwedstrijd

Ark Mission

23 mei 2024 om 16:30
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Een gedichtenwedstrijd voor gedetineerden? Jazeker! De gedichtenwedstrijd 2024 is volop bezig! Het thema dit jaar is 'Van waarde', net als het thema van de Bajesagenda 2025.

Het helpt om je gedachten op papier te zetten, je emoties, je gevoelens in dichtvorm te verwoorden. Met hulp van Geestelijk Verzorgers kunnen gevangenen van de PI’s in Nederland en België een gedicht schrijven en via hen naar ons sturen. Drie gedichten worden uitgekozen door een jury waarna een Nederlandse artiest één van die gedichten op muziek zet. En ten gehore brengt tijdens het jaarlijkse Exodusconcert dat op de radio wordt uitgezonden.

Gedichten worden ook opgenomen in de nieuwe Bajesagenda 2025. De drie genomineerde gedichten komen sowieso in de Bajesagenda.

Gedicht uit de Bajesagenda 2024

Heer, ik ben in tweestrijd over wie ik ben
en hoe ik mijn leven leid.
Ik ben wie ik ken, de mensen om mij heen.
Ik ben wie ik ben, ik ben zo alleen.

Ik ben niet meer wat ik was,
somber en bevreesd.
Ik ben slecht te pas,
Ik ben altijd zo geweest.

Dat maakt mij ziek, maar niet verloren.
Want er zit vrede in muziek
en rust wordt in haar ogen geboren.
En er komt schoonheid uit de pen.

Ik hoor, ik zie, ik schrijf opnieuw wie ik ben.
Ik ben wat ik heb herschreven.
Ik ben dankbaar voor God in mijn leven.

D.L.

Lees verder