Cuba heeft het evangelie nodig

Bible League

23 mei 2024 om 10:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Het Evangelie verspreiden in een land waar de overheid er alles aan doet om de groei van de kerk in te perken. Het klinkt onmogelijk, maar God is goed! Na jarenlang bidden en investeren in relaties is Bible League gestart in Cuba. En dat is heel bijzonder.

De kerk in Cuba staat namelijk onder streng toezicht. Om die reden, en door de schrijnende armoede in het land, hebben maar heel weinig mensen toegang tot Gods Woord. Christenen ervaren tegenwerking en beperkingen. Desondanks groeit het aantal christenen in Cuba hard.

Doordat we al langere tijd investeren in het trainen van mensen, kunnen we nu met de benodigde toestemming meteen opschalen met het verspreiden van Bijbels en studiemateriaal. Een van de mensen die enthousiast anderen leert om Project Filippus Bijbelstudiegroepen te leiden is Noël. Deze bevlogen oudere man leidt een huiskerk in Havana, en traint anderen om ook het Evangelie te verspreiden.

Zo reist hij regelmatig per trein door het land. Onlangs maakte hij een reis van 17 uur om mensen in het oosten van Cuba te trainen. Eén van zijn cursisten, Michel Orama, geeft nu vol enthousiasme zelf Project Filippus Bijbelstudies aan volwassenen en kinderen:

“Mijn droom is om veel meer mensen te bereiken met het Evangelie. We leven in armoede, en er zou veel moeten gebeuren in ons land. Maar bovenal heeft Cuba het Woord van God nodig!”

Lees verder