School voor Pastors

Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten

22 mei 2024 om 16:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Oekraïne heeft moeite nieuwe soldaten te werven. Terwijl dit van essentieel belang is in hun strijd tegen een vijand dat zoveel meer aan mankracht heeft dan zij. Ze beginnen nu de druk op te voeren, ook op mannen die zouden kunnen dienen maar in het buitenland verblijven. Straffen van ontlopen van dienstplicht worden sterker, beloningen worden juist groter voor mannen die eigenlijk nog niet verplicht kunnen worden.

Jezus zegt dat de oogst groot is. De mensen hangen rijp aan de bomen, klaar om geplukt te worden. De openheid onder met name jongeren in West-Europa is ongekend. Op dit moment ben ik (Christian) in Istanbul bij de World Assemblies of God Church Planting Conference, en alle collega-nationalekerkplantingsleiders bevestigen dit beeld. 

Welke zendingsmethode gebruikte God de Vader Zelf? Hij stuurde Zijn Zoon, Die Gods Woord incarneerde, vlees maakte. Net zo is kerkplanting en lokaal kerk-zijn de vleeswording van Gods Woord, Gods bedoelingen, Gods hart in een gemeenschap. 

Niet eerder in onze generatie is er zo’n openheid geweest. Maar vinden mensen een plek waar ze Jezus ‘in het vlees’ tegenkomen? Starten we kerken in plekken met niets tot weinig? En ontmoeten ze de echte Jezus in onze bestaande kerken? Of worden ze voor die tijd ‘geroofd’ door de islam, New Age, milieuradicalisme of andere ideologieën om voor te leven?

Hier hebben we leiders voor nodig. En niet weinig. We moeten mobiliseren alsof ons leven ervan afhangt. Recruteren, identificeren wie geschikt zijn, toerusten. De vijand heeft meer middelen, mensen, methodes… zo lijkt het. Maar God stelt Zijn oneindige kracht ter beschikking aan mensen die gaan en gehoorzamen, de oogst binnenhalen.

Onze School voor Pastors is zo’n recruterings- en toerustingscentrum. Stuur jullie jonge mensen bij wie jullie de roeping om een gemeente te leiden/starten herkennen. Plekken met nauwelijks christelijk getuigenis als Oisterwijk, Veendam. Medemblik, Oldenzaal maar ook de nog vele onbereikten in steden en dorpen waar wel kerken zijn maar nog veel te weinig, of met nog veel te weinig Jezus, of met leiders die binnenkort met pensioen zijn… zullen ons eeuwig dankbaar zijn. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.

Lees verder