Zorgcentrum gehandicapten

Stichting Nijlvallei

21 mei 2024 om 14:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Op onze reis naar het zuiden bezochten we het dorp Sheikh Massoud. Samen met de Koptische kerk aldaar  bouwen we een zorgcentrum voor gehandicapten. We hebben het afgelopen jaar heel wat training verzorgd voor zorgverleners van gehandicapten. Veel jongeren uit de kerk werken als vrijwilligers mee. 

We ontmoetten veel van de gehandicapten, familieleden en andere zorgverleners. Hun enthousiasme omdat ze een 'eigen honk' krijgen is groot. Tegelijk kregen we meteen verzoeken om hulp: een kind heeft medicijnen nodig, het orthopedische been van Ezz past niet goed meer omdat hij veel gewicht is kwijtgeraakt nadat we hem twee jaar geleden dit kunstbeen gaven. Weer een ander heeft urgent injecties nodig tegen een vleesetende bacterie. 

In dit dorpje hebben de meeste gezinnen niet meer dan 25 of 50 euro per maand te besteden; bijna iedereen leeft van de hand in de tand, van de kleine stukjes land waar ze wat eten voor zichzelf verbouwen. Zodra ergens voor betaald moet worden, hebben de meeste gezinnen problemen. 

Eén van de gehandicapte jongens zei trouwens dat hij ook wel graag een zwembad zou wensen, maar ik moest hem helaas teleurstellen, dat gaat het niet worden. :) Maar een gebouw van drie etages met grote open ruimtes en behandelkamers, daar mogen ze op rekenen. 

Lees verder