Sporten. Doe je mee?

Stichting Emmy

21 mei 2024 om 13:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Regelmatige lichaamsbeweging kan depressie en angst helpen verlichten door onder andere het vrijgeven van feel-good endorfines. Endorfines zijn natuurlijke hersenchemicaliën die het gevoel van welzijn kunnen verbeteren. Nog afgezien van die endorfines werkt sporten ook goed om je even “uit je hoofd” te halen. Heel even kom je uit de wereld die zo verwarrend is voor jou. Sport is dus een hele goede combinatie voor cliënten die wij helpen met therapie.

Om die reden geven we een zeer selecte groep vluchtelingen dus soms ook een sportschool abonnement voor een maand of langer, als ze dat zelf niet kunnen betalen. Dan werkt de therapie die we ze geven nog effectiever.

Als we ze één maand sportschool willen geven (in combinatie met therapie) kost dat ongeveer 40 Euro per persoon per maand. Help je ons om hen te helpen om beter te worden met deze combinatie van therapie en sportschool?

Lees verder