Kerkpunt lanceert boek kindercatechese

Kerkpunt

14 mei 2024 om 12:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Vandaag publiceert Kerkpunt het boek ‘Met de Bijbel aan de slag, Op ontdekkingsreis door alle boeken van het Nieuwe Testament.’ Het doel is om 10- en 11-jarigen uit te dagen de Bijbel in te duiken. Het boek kan zowel thuis als in de kerk gebruikt worden.

Vragen die de auteur, predikant Jelle Nutma, aan de orde stelt zijn bijvoorbeeld: wanneer ontstond het Nieuwe Testament, wat zijn evangeliën? Weet je hoeveel brieven Paulus heeft geschreven? Wie was Onesimus? Wat deden vrouwen toen in de kerk? Het boek is een grondig vernieuwde versie van een eerder boek uit 2014.

 Aan de hand van informatie, verwerkingsvragen, spelelementen en opdrachten kunnen kinderen zelf of in een groep aan de slag. Projectleider Anita Harink is blij dat het boek er is. “Juist 10- en 11-jarigen zijn leergierig. Met deze methode stimuleren we jonge tieners om de Bijbel te ontdekken.”

 Jelle Nutma vond het belangrijk dat dit materiaal er kwam. “Er is allerlei catechisatiemateriaal, maar voor deze groep is er weinig. Het is mooi dat naast een boekje over het Oude Testament er nu ook een is over het Nieuwe Testament.”

 “Met de Bijbel aan de slag” is ontwikkeld door de jeugdwerkorganisatie CGJO. Per 1 januari is het werk van de CGJO ondergebracht bij Kerkpunt. Deze versie van Met de Bijbel aan de slag is een herziening van een oudere versie.

Lees verder